Напишете въпрос свързан със санирането.
mityom - специалист
ми не знам, да казват по-вещите в областта, аз мисля 7
torbalan - Дървен философ
аз дълго се чудих, накрая реших - сайдинг, а под него - каменна вата...

така драмата с мазилката отпада...

иначе - да, ако слагаш ЕПС или ХПС - мазилката трябва да е здрава...
тук в наше село има бая къщи с олющена изолация :)
EmoZ - специалист
mityom написа:
ми не знам, да казват по-вещите в областта, аз мисля 7
Аз имам докторска степен по тия работи, но сигур' си прав, нека да изчакаме академиците. :|

Доколкото разбрах ти трябва отговор, ако искаш консилиум от 'специалисти' да седят и да чешат умни глАви за т'ва колко точно трябва да е 'дебела' твоята изолация само, 'щото те мързи да попрочетеш - нема как да стане.
reevil - специалист
Някой може ли да напише цена на квадрат за:
5см фибран с мазилка
7-8см стиропор с мазилка
5см каменна вата с мазилка
5см каменна вата със сайдинг
и с кой от вариантите се постига най-добра изолация
torbalan - Дървен философ
5 см. каменна вата със сайдинг - изпълнител ЕНТИ - цена около 40 лв. на кв. метър...
Последна промяна от torbalan на ср фев 10, 2010 10:30 am, променено общо 1 път.
Dansaver - специалист
Аз пък искам гъши пух,вълна и коноп бат' Емо да мога да се грея с крушките ама нейсе, запечатах се с фибран :wink:
mityom - специалист
ама мен не ме интересува ти с кво си се запечатал, ако изкаш и с го..а се ззапечатай, ако пишеш смислено нещо - пиши а не само да ми спамиш
Dansaver - специалист
Че кое му е спама бе пич?
Абсолютно сериозно си искам външна изолация с вълна и коноп/шумоизолация/ и покривна с гъши пух, но тя тепърва навлиза в България и цените надали ще са приемливи, пък и вълната е твърде мека и затова се налага втори слой ТИ върху нея

ПП. двойния стар керпич с г..на няма нужда от ТИ и също е за предпочитане :-D
kireto1 - специалист
Колега прави го с 7-8 см EPS ще ти излезе около 12 - 14 лв. слагай една силиконова мазилка и се радвай на топло зимата.
Защото сега да разсъждаваш ама ЕПС ли ,ама вата ли ,ама тва ли ,онова ли то зимата ще мине и ти
ще се откажеш от изолацията,иначе разсъждения много ,доказателства малко ,кое диша и кое не :? а мухъл абсолютно винаги независимо с какво си изолиран

Тема "избор на външна изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: