Най - вълнуващия въпрос зимно време.
strelec - специалист
83 кв.м. панел с изолация и ПВЦ дограма на север. 2 големи + деца на 13 и на 1 год. 4 вани почти всеки ден. Котела е Юнкерс 18кВ. обикновен. Денем 24, а нощем 18 градуса. За януари: 114.63 лв. газ + 12 лв. ток.
Последна промяна от strelec на съб май 01, 2010 8:42 pm, променено общо 1 път.
dundurma - специалист
моля някой специалист да пресметне колко горят:
компютър
телевизори
крушки
микровълнови
аспиратор
и други използвани уреди при газификация.................
не съм тома неверни,ама разходи от 40стотинки на ден...............моля,моля :shock: :shock: :shock: :shock:
LazarGanev - "Велик майстор"
84м² тухлен апартамент без изолация и с дървена дограма, отпление на ток - 2бр. маслени радиатори, 1 печка Лъч и духалка в кухнята от време на време, трите стаи постоянно. Температура 19-20°, до 18° в големите студове, особено в родителската спалня с радиаторче 700Вт :) . Сметка за ток за януари 245лв, сметки за месеците без отопление - около 95лв - хладилника и пералната явно дърпат много, ама ще ги сменям в новото жилище
mitaka_vk - специалист
Ми ето няколко...
Компютър -350-400W при пълно натоварване
Телевизор -300W
Крушки енергоспестяващи - 15-20W/бр
Микровълнова - 800-1000W
Вече някои неща колко се ползват зависи от домакинството :)
kuuuuuul - майстор
Един от най големите консуматори е фризера,,моя около 10лв/месец хладилника около 5лв.Преди в апартамента на централно парно не падах под 50лв ток/мес. за това постижение от 12лв мога само да си мечтая :?
Dansaver - специалист
Абе свидетел съм за постижение от 12лв на ток, но при големи икономии лятно време /+слънчев бойлер/,но с две малки деца в апартамент?????? Трябва де не перете и да не се къпете
:) :)
Може човека да има впредвид, че 12лв от тока е за отопление, иначе на никъде не се връзва. Само пералнята е 2кВ.

При мене тока за Януари е точно 100лв - напълно нормално като знам що нещо съм навързал!

Лазаре от компетентноста ти по форума очаквах да имаш някакво супер ефективно отопление, а ти си бил на ток :) , Явно чакаш новия апартамент

ПП. моята микровълнова е 1.3кВ
filmatoplo - майстор
Мойто отопление е с дърва с печка с водна риза Прити 10 киловата .Тока ми сега е 80 -90 лева , като всичко е включено и се ползва постоянно -фризер,хладилник,2 компа,телевизори ,микровълнова ,ел фурна ,кана за вода ,крушки,даже и бойлера е включен на 45 гр въпреки че е на парното .Дървата 600 лева 8 кубика .Значи по 100 лв излизат само дървата за месец +тока 80-90 лв. Какво може да замени печката , и да се отоплявам ефективно за 100-150 лв месечно ама без климатици.Като махнем хамалогията и пепелта има и плюсове-жив огън ,баница във фурната , сушене на бебешки дрехи на лирата и радиаторите . :wink: шоу да става
LazarGanev - "Велик майстор"
Dansaver написа:
Лазаре от компетентноста ти по форума очаквах да имаш някакво супер ефективно отопление, а ти си бил на ток :) , Явно чакаш новия апартамент
Нали знаеш, че обущара ходи със скъсани обувки :-D . Продадохме си жилищата и строим с брат ми нещо като кооперация. Сега сме на гости при бабата на жена ми. Бабето е на 84 години, ама държи и не дава и гвоздей да се забие :-D . Досега трябваше по планове да сме се изнесли, ама тази криза обърка нещата. Пък и трафопоста го просрочиха много. Иначе на новата къща ще съм с подово, ама газа се бави. Ииии ще бъде опитно поле, понеже и офиса ще е там - имам поле за изява и за излагане на всичко каквото може и то в действие. А пък сега просто се учудвам, как на ток за 150лв мога да стопля това жилище, което има 4 дървени балконски врати, които всеки знае как уплътняват :-D
strelec - специалист
Dansaver написа:
Абе свидетел съм за постижение от 12лв на ток, но при големи икономии лятно време /+слънчев бойлер/,но с две малки деца в апартамент?????? Трябва де не перете и да не се къпете
:) :)

Може човека да има впредвид, че 12лв от тока е за отопление, иначе на никъде не се връзва. Само пералнята е 2кВ.[/b]

ПП. моята микровълнова е 1.3кВ

Писал съм, че почти всеки ден се пълни ваната 4 пъти, като за малкия юнак е задължително да поплува.
Пералнята е Whirpool AWG 681, a микровълновата е Електролукс 900 W, на която се претоплят всички храни на детето (и не смо неговите естествено) хладилника е Electrolux с 2 компресора, като за момента фризерната част не се използва, компютъра е лаптоп Тошиба

Ето и бележката за тока по-надолу.
Не карам никой да ми вярва. Нали аз си плащам сметките, а не вие.

ПП. Поздрави на Лазар Ганев, за съветите които ми даде, когато си правих отоплителната инсталация.
Последна промяна от strelec на пет фев 12, 2010 5:10 pm, променено общо 3 пъти.
filmatoplo - майстор
4 пъти :) -водомера ти е свален сигурно , водолаз ще стане Гого само да порастне :wink:

Тема "Да си измерим "топлото" през Януари!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: