• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
isbul - специалист
За съжаление, не е някой случаен, а фирма която от години полага инсталации в новостроящи се сгради.
sasooooooooo - "специалист"
Цвък
Цвък
... аз лично никога не бих сложил проводник N с червен цвят...
Слагаме каквото донесат.
...на работниците се дават стотинки за изпълнение на парче, вместо какъвто и да е контрол
Вярно е, но всичко зависи от желанието. И за 20 и за 100 - пак едно и също ще направи.
alsted - майстор
isbul, интересно ще е, ако можеш да отвориш някоя разклонителна кутия и да пуснеш снимка. Почти съм сигурен, че колегите ще се ужасят много повече от колкото на таблото :cool:
ivo_dedko - специалист
Милен написа:
Лошо изпълнение, китайски елементи, не отговаря на нормативните изисквания за ново строителство (всички контактни излази трябва да имат ДТЗ) Струва ми се до колкото се вижда че звънеца е на 230V и е захранен от 5тия по ред автоматичен предпазител който е 20А и вероятно е за контакти. Тоя бушон едва ли ще изключи навреме при късо в твърде тънките жички с които е свързан звънеца и бутона му. Ако е така поне го премести на веригата за осветлението с 10А предпазител (първия)

Строителя е направил икономия от това табло максимум 50лв само от това че е ползвал по-евтини китайски предпазители. От такъв могат да се очакват всякакви изненади в апартамента, щом е допрял до икономия от бушони.

sasooooooooo вземи му покажи една снимка как се прави табло :) да знае какво да иска когато му прави ремонт, който няма да е след дълго време.
:thumbs: Съгласен.
Дано поне инсталацията в апартамента да е направена както трябва.
Милен - майстор
Както каза alsted много е съмнително.
Щом това което се вижда се направено така, какво очакваш за скритите работи :-D
Virtuozo - специалист
Грозното според мен невинаги значи калпаво ама...
Ако всичко е претегнато както трябва,не би трябвало да е проблем.
Може би по лош знак от безпорядъка е съмнителното качество на използваните елементи.Липсата на предпазител който може да изключи всичко при аварийна ситуация само с едно движение също не ми се харесва.И накрая ми се струва че тънкото черно кабелче за което спомена Милен е възможно да се измъкне ако се дръпне,без да се развива болта,ако този тест се окаже положителен си оттеглям второто изречение :razz:
  • 1
  • 2

Тема "Мнение за ел.табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: