Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ebahti - майстор
Другото важно условие е задължително да се лепи на гребен.[/quote]Тва па откъде го измисли???
vekarata - специалист
Гребена гарантира здраво слепване.
ebahti - майстор
vekarata написа:
Гребена гарантира здраво слепване.
гребена нищо не гарантира,гарантира майстора........и ако основата е крива-да ти пикам на гребена :wink:
vipltd - специалист
Може да се види като губене на време,но може да се подготви
повърхността като за"гребен".
Ще Ви спести лепило,по-здраво е и по бързо се лепи.
Mony - специалист
Благодаря на всички за съветите.
bencho_rb, ей за такава фуга си мислех - хоризонтална. Но височината ми е 135 см, което означава, че няма да мога да я направя на 3-4 метра :) . Мислех си за вариант 2 реда плочки (една в/у друга= 60 см), фуга, после пак плочки - фуга и т.н. Какво ще кажете?
bencho_rb - специалист
Answers: 1
Mony написа:
Благодаря на всички за съветите.
bencho_rb, ей за такава фуга си мислех - хоризонтална. Но височината ми е 135 см, което означава, че няма да мога да я направя на 3-4 метра :) . Мислех си за вариант 2 реда плочки (една в/у друга= 60 см), фуга, после пак плочки - фуга и т.н. Какво ще кажете?
на тебе доколтото разбрах ти харесва вез фуга тези 3-4 метра са широ4ината ако пло4ките са по 60см можеш да оставиш след 5 реда пло4ки ,за мен по хубаво ще стане с фуга и ако я разминеш пак ще стане добре важно как ти харесва на теб и как размера на пло4ките се вьрзва с размера на стената да неостават малки пар4ета
Mony - специалист
значи имаш предвид вертикална фуга, а не хоризонтална? Или аз нещо не схващам... :? Виж, това за размера на стената и малките парчета (ако останат накрая) ми бе убягнало... Ще изчислявам сега. Имам и още едно питане - за ъглите. Предполагам, че тях трябва да ги правя с плочки, рязани в края под ъгъл 45 градуса?
bencho_rb - специалист
Mony написа:
значи имаш предвид вертикална фуга, а не хоризонтална? Или аз нещо не схващам... :? Виж, това за размера на стената и малките парчета (ако останат накрая) ми бе убягнало... Ще изчислявам сега. Имам и още едно питане - за ъглите. Предполагам, че тях трябва да ги правя с плочки, рязани в края под ъгъл 45 градуса?
фугата е за разширяване на стена е вертикална и се оставя кадето сваршва тцяла пло4ка но е важно да не е запьлнена с фугин а с флекси силикон за ьгьла е наи добре да използваш ьглова лаисна за пло4ки и мисля 4е знаеш как се уразмерява по4ваш от средата и из4ислиаваш :)
Mony - специалист
няма ли да е малко грозно с ъглова лайсна - като баня :? ? До сега не съм виждала къща с облицовка (плочи или плочки) с такава, но ще гледам по-внимателно вече. :roll:
bencho_rb - специалист
Mony написа:
няма ли да е малко грозно с ъглова лайсна - като баня :? ? До сега не съм виждала къща с облицовка (плочи или плочки) с такава, но ще гледам по-внимателно вече. :roll:
еми те продават лаисни за пло4ките не само за пло4ки в бани но попитаи в магазин кои са по подьодящи за на вьн виж този саит/www.dural.com/ и ще придобиеш ясна представа

Тема "Въпрос за лепене на гранитогрес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: