Мечтата на всяка домакиня
konak4iev - специалист
аз мога да ти ги изработя само че живея близо до пловдив ако искаш пиши ми точните размери на краката ще ти направя и царгите със зглобките ти само ще си ги сглобиш и залепиш не е трудно мога да ги пратя по еконт само плота ще си го поръчаш във варна щото тои е доста тежък пиши и от какъв матириал да са краката
mmm321 - напреднал
Благодаря за предложението! Може да се възползвам. А какъв материал бихте ми препоръчали и долу - горе какви пари би струвало?
solo5 - майстор
1. Намираш някоя фирма в която продават и режат плотове (примерно Салекс в Бургас)
2. Даваш си размерите, които ще ти вършат работа
3. Намираш къде продават крака, избираш си подходящите за теб
4. Монтираш си ги сам и си 6

:-D
silllveto - Майсторица
Не е нужно масата и столовете да са с еднакви крака. Тази еклектика на снимката добре се е получила :)
Въпросът е какъв е тоя зор да ти е висока масата. Хората са стигнали до извода, че трябва да е ок 75 см. на базата на вековен житейски опит :-D Тази на снимката, според мен е висока 85см. ( колкото кухнята) защото е предвидена да се ползва и за работен плот.

Същата визия на масата можеш да докараш и с нормалните й размери.
Всеки дърводелец ще ти я направи, но поискай я нелакирана, небайцвана, а чисто дърво. После купуваш едно хубаво масло, цветно и действаш - да вложиш нещо и от теб. Ще стане супер! Успех :)
mmm321 - напреднал
Моята цел, както написах и по-горе, е да ползвам масата, както за хранене, така и за работен плот. /Под работа разбирай готвене :) /
Затова е и този зор за високата маса. А ако искам стандартна, дори няма нужда от поръчка. За цветовете - затължително ще са по мой избор.
silllveto - Майсторица
Ми действай, хубаво е като идея :) Никой няма да ти откаже да го направи.
Също приемам и мнения и критики относно идеята.
Препоръчах ти маслото, защото е грехота да се боядисва дърво (освен ако не се налага). Има цветни прозрачни и непрозрачни. Ето ти едно планерче на Осмо, където да си поиграеш с цветовете (долу в ляво)

http://www.osmo.de/gb/
mmm321 - напреднал
А това масло какъв ефект има? Аз допускам, че запазва шарката на дървото, но придава цвят. Ако е така, ми върши работа.
Смятам краката да са бели, а плота по-скоро ще е в някакъв естествен цвят, какъвто ще е и кухненския плот.
Другия вариант е и плотът да е бял, но като се има предвид, че ще върши работа на продължение на кухненския плот, май ще е по-добре да е в тон. А и от практична гледна точка, по-добре да е устойчив.
silllveto - Майсторица
Точно така, запазва фладера видим и придава цвят. Но има и плътни масла (вакса) Леле, аз станах рекламно лице на Осмо :lol: , но понеже си омаслихме паркета и ми харесва. Линка, който ти пуснах горе има планерче в ляво да си поиграеш с цветовете. Ето пример:

Изображение Изображение Изображение

Маслото замества лака, подхранва и образува тънък филм. Недостатък е високата цена, но пък разходът е по-малък.
Но каквото си решиш разбира се, това е само идея :)

Аз съм ЗА плотът да е като плота на кухнята. :)
konak4iev - специалист
от чам ще излезнат най евтино ще отиде около 30 лева материалтова са краката с царгите за изработка 20 лева и колко ще вземат еконта незнам трябват ми точни размери за да ти дам точна цена ако искаш от бук или дъб материала е около 60 лева а и ще стане доста тежко за еконт в пловдив в баумакс имаше готови струговани крака в варна нямали баумакс или нещо от сорта за да стане по лесно ь за плота може да сложиш фурнирован мдф бих ти препоръчал лак на водна основа лесно се нанася с обикновенна гъба прозира и се вижда фладера
Fortune - специалист
mmm321 написа:
Всъщност не сме ниски :)
Но не това е въпросът. Столове ще се намерят или ще се направят.
Става дума, че искам точно такива крака на масата. Не знам кой и с какъв инструмент ги изработва. По-скоро масата е отправната точка, а столовете ще се търсят за нея. Не обратното.
Затова ако можете да ми дадете съвет, към какъв тип майстор трябва да се обърна, какъв материал ще е добре да се ползва и т.н., ще съм благодарна.
Не продават ли точно такива крака в Практикер или Бриколаж?
Не знам дали крака или част от парапет всъщност бяха, но май съм ги виждала там.

Тема "кухненска маса с височина 85 см" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: