• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
PCL82 - майстор
Моногото чупки могат да доведат до отлагания постепенно. Аз бих използвал момента да преправя поне очастъка от ф110 със дъги от 45 градуса и както е на картинката по-горе с червеното. Два часа работа и 10-20 лева материали, ама да ти е мирна главата, че няма да разбиваш после.

Може да предвидиш ревизионни капачки на някои очастъци. На долния етаж непременно трябва да има ревизия.

Иначе поздравления за чистата и старателна работа!!!
montoya - майстор
Екстра е работата!
Само едно питане, може би от ракурса на снимката, обаче ми се струва че като се постави сухия под остава ниско изхода за тоалетната чиния!?
Stass - напреднал
Каналски написа:
Stass написа:
Утре започвам да затварям с гипсокартона, после грунд, хидроизолация, плочки и т.н.
Ами то не видяхме цялата част от канализацията :)
С водопровода всичко наред ли е , закрепяне, хидравлична проба ?
ами то няма друго за гледане. в смисъл това , което минава под плочата, директно се влива в заложената в основата тръба. Но ще щракна утре една снимка как съм го направил там. За мое съжаление, не стана баш както ми се искаше, но не можах да си намеря фитинг , като на картинката.
Изображение
А иначе, кавко ще рече хидравлична проба? Това което съм пробвал е да свържа инсталацията към магистралния водопровод и да гледам дали сълзи от някъде( засега всичко е ОК) . Чувал съм обаче, че било добре, цялата система да се напомпи , но не съм го правил, понеже нито имам идея как, нито на какво налягане трябва да се тества. Това важно ли е?
Колкото да височината на тоалетната-ами сложих тоалетната чиния да е на 40 см от готов под. До колкото разбрах , по стандарт било 45см, но понеже това ще е банята на хлапето, реших така , че да му е по-лесно да стига:-)
PLOCHKATABG - специалист
Вс
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:30 am, променено общо 1 път.
mirk - майстор
Преди време демонтирах една 20 годишна тоалетна чиния с долно оттичане която се оказа включена в коляно 90° Коляното беше като ново без абсолютно никакви налепи и отлагания.
mitaka_vk - специалист
Ъъъъм кви спойки кви лепила, хората са открили едно чудо на техниката . Викат му МУФА, па и лепилото си трябва да е качествено Тангит се казваше, но като имаш муфи лепило не ти трябва.
PCL82 - майстор
Аз карам по системата: мажа мъжката част с лепило и веднага нагрявам женската. Пъхам намазаната в нагрятата. При изстиването тръбата се свива и затяга, лепилото изсъхва по-бързо. Ако съм сложил повече лепило имам парцал под ръка и го избърсвам.
  • 1
  • 2

Тема "Мнения и препоръки относно изпълнение на канализация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: