С 800 оборота за които говориш резултата ще е много бавен ако въобще има резултат. Правил съм си преди 15 години първата проба беше с трифазен 1.5квт/1000об. - не мелеше зърно. Получи се с мотор 3кВт и 2900об и още си работи с този мотор на село. Конструкцията е следната - цилиндър с вътрешни зъби (предполагам от планетарна предавка) мотора е с фланец захванат от долу. Главината е с 4 канала и 4 отвора за максимум 16 подвижни чука и е монтирана директно на оста. Оставих я да работи с 12 чука . Като казвам чукове имам предвид парчета 100х40х10мм от от закалена стомана, хванати подвижно за главината с щифтове, от центробежните сили се изправят.
При мелене на зърно се слага ситно сито и повече чукове, при слама едра решетка 50х50мм и само 4 чука. Зареждане отгоре през голяма фуния, като при мелене на зърно се слага допълнително и дъно на бункера с регулируем малък отвор.
За точната производителност нямам спомени, но ми се струваше бавно, при увеличаване на отвора се чува затормозяването на мотора. Не съм си правил труда да я пробвам с по голям мотор по простата причина че тази производителност беше достатъчна.
При мелене на зърно се слага ситно сито и повече чукове, при слама едра решетка 50х50мм и само 4 чука. Зареждане отгоре през голяма фуния, като при мелене на зърно се слага допълнително и дъно на бункера с регулируем малък отвор.
За точната производителност нямам спомени, но ми се струваше бавно, при увеличаване на отвора се чува затормозяването на мотора. Не съм си правил труда да я пробвам с по голям мотор по простата причина че тази производителност беше достатъчна.