Ел. инструментите. Консумативи.
Minkov - специалист
sparow написа:
Колега,30мм е достатъчно голяма дупка.Бръкни с електроди 1.6 на 100ампера и издухай арматурата. :!:
Идеята ти е добра, но ако арматурата се покаже в долния край на плоча с дебелина 25-30 см, не знам дали ще успея да се справя. Още повече, че не знам дали ще мога да издухам желязото извън стените на този диаметър, така че да не се допира отново до свредлото.
Заслужава си все пак да се пробва.
Minkov - специалист
mirk написа:
:? Виж тия http://hypersegment.hit.bg/index.html какво решение могат да ти предложат. Има картинки и видео с пробиване на направо невероятни неща.
Това май работи:) Щом реже поотделно желязо и бетон, значи трябва да реже и железобетон.
Трябва само да намерим една прахосмукачка, и можем да започваме.
mirk - майстор
В един от клиповете гледах че режат с техните корони и желязобетон направо през арматурата :shock: разбира се със стационарна машина но и диаметъра беше над 100. За твоя случай Ф30 предполагам и корона завита на флекс ще ти свърши работа. Най изумен остахах от демонстрацията на пробиване на лист от механична ножовка с корона и флексче. Щом короната се справя с такава стомана няма да се затрудни и от арматурата в бетона.
Minkov - специалист
Благодаря за информацията, ще търся такъв инструмент.
Не съм още наясно как боркорона Ф30 ще достигне до другата стена на плоча с дебелина 250-300 mm, но се надявам, че има удължители за такива случаи.
mirk - майстор
Ами питай ги, на сайта има телефон и мейл. Може да имат и по дълги корони, или някакви наставки за удължаване, свържи се с хората и коментирай с тях за проблема и дали имат подходящ инструмент за твоя случай.

После пиши как и с какво си направил дупките :) ако се наложи да знаем какво да търсим.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да кажа предварително, че без стойка е опасно. Имам диамантена боркорона и знам за какво става въпрос. Гледал съм на филм как с нея се пробива отвор ф100 за комин на газов котел без стойка и на сухо. Реално това е невъзможно, освен в итонг или тухла и то ако се държи от двама. Оборотите са около 2000, инерционните сили са големи. Иначе ф50 си влиза в бетона като в халва, но само с вода под налягане. На сухо нищо не става.
Minkov - специалист
Знам, че задачата не е от лесните, но как да я реша без закрепване на машината в пода с дюбели?
sian - специалист
Minkov написа:
Знам, че задачата не е от лесните, но как да я реша без закрепване на машината в пода с дюбели?
Според мен ако се направи една импровизирана скара да кажем от квадратна тръба 50х50мм се завари като буквата Н с повече пречки и машината се стационира в средата на скарата вместо в пода. Идеята ми е да се получи голямо рамо спрямо отвора и двама яки помощници да стъпят в крайщата на конструкция. Или пък ако имаш близки стени да се запъне в тях като подбиеш дървени клинове(гредички) м/у скарата и стените.
Minkov - специалист
Нека колегата LazarGanev да си даде мнението, аз такава машина не съм виждал.
LazarGanev - "Велик майстор"
Eй това е моята машина. Имам корони от ф52 до ф122
Изображение
Отстрани короната се вижда маркуча за подаване на вода под налягане, която минава през короната, обмива ядката и изхвърля калта през сряза. Стойката се закрепя с анкер към пода или стената.

Тема "Как да пробия много еднакви дупки в бетонна плоча?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: