• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
niki_sap - специалист
Не го решихме - така си остана. Слизам по-рядко до мазете и избягвам да е при дъжд :)
genata6 - специалист
При нас сме на 3 входа като 1 вия няма влага втория е моя и има съвсем
малко на едната външна стена а 3 тия е със наистина доста повече влага по цялата външна
стена и се просмуква на места и от пода но това е от страната към външната стена ! При нас влагата е от около 2-3 години а коперацията е на около 5-6 години !
По принцип ние се разбрахме да оправим порблема с стройтеля на блокла с полагане на външна хидро изолация ....
защото болка е бод лек наклон строян и явно водата се стича в ниската част и затова има повече влага в 3 тия вход
който е под наклона ! Мазилката е леко пострадала в 3 тия вход но влага при нас е само зимата като сега уж ще се прави и дано да не чуем за влага повече и така ! Но знам че вреди на основите и други фактори ...
Въпреки ,че съм виждал блоково със страшна влага и на на поне 45 60 години и са здрави :-D
kozl - майстор
Аз мисля, че не става въпрос за влага, а за напор в канализацията. При интензивен дъжд канализацията не може да поеме потока и става напорна. Най-засегнати са кварталите със стара инфраструктура и ново строителство. Малките по диаметър канализационни тръби са вършили работа когато е имало къщички с дворчета. При интензивното застрояване всичко вече е покриви, асфалт и плочници. Т.е. нищо от това не попива от дъждовната вода, а я насочва в канала и той се претоварва. Отделно ако не е имало валежи може и да се е позатлачил, към това като прибавим откраднатите решетки, през които влизат всякакви боклуци, тъпанарското отношение на много от нас, които приемат канала за сметопровод (бокл.кофа) и резултата е:
КАНАЛА СИ ВРЪЩА :wink:
Ако няма окачена канализация в подземните етажи - може би е вкопана под бетонова настилка. Сегашните проекти се изпълняват предимно с фундаментна плоча и каналите се разполагат м-у фунд.плоча и бетонова настилка, а м-у тях има насип. Възможно е, като е канализацията стане напорна да избива през сифони (тук трябва да отбележа, че на много места съм видял запечатани сифони, защото като се изпари водния затвор и от там смърди) или през неуплътнените снадки на канал.тръби. И така се напълва междината м-у фунд.плоча и бетонова настилка. Но ще избие там където примерно има пукнатини в бетоновата настилка. Когато водата навлиза в порите на настилката, това е съпроводено с характерен шум. Предполагам, че това си чул.
genata6 - специалист
При нас къртиха даже правиха ремот на приливника на канализацията мислиха ,че
идва от там както казваш сифона но се установи ,че не е от там !
Подпочвени води в тоя район нямаме !
И си го засмуква от някаде но никой не знае от къде точно !
Междо др страшно много нови коперации по цялата ни страна съм виждал със
тоя проблем влага в мазетата да не казвам всичките нови кооперации !
Но или си пестят парите при строежа което си е така или има и др фактори !
VLADO66 - майстор
За решаването на тези проблеми се слагат http://orex.bg/bg/product-view/8/57.html обаче строителите ги спестяват или от незнание или за икономия защото стуват пари.Ето една темичка viewtopic.php?t=39682
kozl - майстор
Владо не всеки път ОК (обратните клапи) решават проблемите с фонтани от сифоните. Слагали сме - някъде помагат на друго място - не. Ако има водосточни тръби заустени в канализацията преди ОК - сифоните ще преливат. Все пак сградата която има ОК и водост.тръби вливащи се в канализацията, няма да поеме външни води - ще се дави само от собствените стекли се от покрива и от отходните битови води.
VLADO66 - майстор
Това е така но според последните изисквания дъждовни и канални води не трябва да се смесват.Това звучи абсурдно на фона на това че в над 90% от населените места няма дъждовна канализация.Най красноречивото доказателство за значението на възвратната клапа беше че при един обект бяха сбъркали с котите на заустването и вместо на 50см. над дъното колектора се заусти почти на дъното .При дъжд нивото на водата се качваше над тия 50см и вътре в сградата нямаше грам вода.
genata6 - специалист
При нас няма канал за дъждовната вода дренажен канал ли как се води !
имаме две шахти за отводняване това е
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с наводнено мазе в нов блок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: