• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
$64EN - специалист
Bobby написа:
И аз направих нещо подобно у нас, обаче номера с климатика в хола, няма да мине. През зимата си е студено въпреки вътрешната и външна изолация както и южното изложение, готината дограма и К стъклата, може би е хубаво да предвидиш някой малък стенен отоплител. :wink:
до сега само тъка се отоплява хола без никаква изолация и върши работа.
Pecatacool написа:
Как може да не се плаща нищо на топлофикация?!
само такса за това , че минават тръбите .
Pecatacool написа:
Освен климатика в хола ти, канал във всяка стая на вертикалните тръби от парното, долу отвор и горе отвор с вентилаторче - и да си плащаш само сградна инсталация?!
Какво мислите?
тъка съм го замислил и аз :)
вграден изолиран куфар за щранговете с двускоростен вентилатор на горният отвор да вкарва въздух и да излиза отдолу.
много е безшумен на първа скорост направо не се чува . ходих до офиса им и ги помолих да ми ги пуснат различните модели. на втората скорос обаче си е като нормален вентилатор.
alexiva написа:
Абсолютно съм съгласен, че ще имаш проблем с климатика ако става дума за по-суров климат/визирам София/. Както и да изолираш, при много ниски външни температури, неизменно се натрупва слой лед по външното тяло/дори и на скъпите японски инвертори/, което влошава топлообмена и входящия въздух в стаята няма да бъде с желаната от теб температура. Скъпата техника ще ти отдава 19-20 градуса/за мен недостатъчни/,а и да не забравяме, че при -17 градуса, всеки климатик замръзва.
до сега не е имало проблем,работи си :)
ще потърся темата за която каза топлообмен
Pecatacool - специалист
$64EN написа:
Pecatacool написа:
Как може да не се плаща нищо на топлофикация?!
само такса за това , че минават тръбите .
Да де, ама "такса" звучи като 2-5лв.
А при мен тази такса е 50-55лв. :muede:
$64EN - специалист
при нас незнам колко е таксата . всеоще имаме още няколко радиатора , които в най-скоро време ще бъдат демонтирани и ще бъдат извикани двама свидетели зада плащаме само тая такса , че ни писна от надписване на смети
  • 1
  • 2

Тема "максимална термоизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: