• 1
  • 2
Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
toni_g79 - специалист
Dansaver написа:
не бях виждал челни дъски за первази :idea: :-D :idea: Евала за идеята, ако ги беше избайцвал и с някакъв цвят да се откроят щеше да е супер, но то си е въпрос на вкус, само да не събират много прах.

Виж изолацията коята си поставил е под всякаква критика.
При условие,че си във форума където е описано как се поставя /пък и всеки по сериозен сайт за Саниране е качил инфо/ си се изложил.
Въобще не засягам темата, че отвътре стиропор не се слага /че достатъчно сме спорили с някой колеги/ поне да беше откачил климатика и да сложиш на цялата стена.
Интересно ми е какво чак толкова съм се изложил :) Благодаря!!!
Последна промяна от toni_g79 на ср авг 11, 2010 9:38 pm, променено общо 1 път.
toni_g79 - специалист
kuuuuuul написа:
Браво,доста си се потрудил изглежда много добре особенно прозореца,само изолацията и на мен не ми харесва но дано да има ефект. :sauf:
Само стената от към прозореца е външна,скоро ще слагам изолация и от външната страна :)стената от към климатика е вътрешна,но там не живее никой !!!!
ArturDent - Почти Безобиден
На външната стена не е трябвало изобщо да слагаш изолация отвътре. Така само ще запечаташ мухала. Няма да го виждаш година, две, пет...
Трябва да инвестираш повече във външната изолация.
Dansaver - специалист
Относно излагането: като пропуснем дебелината и вида на изолацията на пръв прочит
-листите не са разминавани
-неправилно дюбелиране
-срезове по линийте на прозорците- ъглите винаги трябва да са цели
-запълване на фуга с материал
толкова от снимката - за начина на лепене и шпакловка мога само да гадая

Ако не предвидиш добра вентилация и денонощно отопление виж предното мнението
toni_g79 - специалист
Dansaver написа:
Относно излагането: като пропуснем дебелината и вида на изолацията на пръв прочит
-листите не са разминавани
-неправилно дюбелиране
-срезове по линийте на прозорците- ъглите винаги трябва да са цели
-запълване на фуга с материал
толкова от снимката - за начина на лепене и шпакловка мога само да гадая

Ако не предвидиш добра вентилация и денонощно отопление виж предното мнението
Ами благодаря за инфото :) въпреки, че не виждам с какво тези неща променят крайният резултат!!все пак ще ги имам предвит следващия път !!!
Dansaver - специалист
Абсолютно с нищо не променят крайния резултат ..... за момента, виж на по-късен етап може да разчиташ само на късмет да не ти се появят пукнатини.
toni_g79 - специалист
Dansaver написа:
Абсолютно с нищо не променят крайния резултат ..... за момента, виж на по-късен етап може да разчиташ само на късмет да не ти се появят пукнатини.
Никакъв шанс на мекия стеропор да напъне мрежата и 4 ръце шпакловка и да НАПУКА.Още повече че е хванат с по 5 дюбела на лист!!!Виждал съм много "майстори",които ловят с по 2-3 дюбела,а на места и толкова няма,това вече е неправилно дюбелиранеЦелта на дюбелирането е да се захване листа и да се изравни спрямо другите листи около него,за да е по-лесна шпакловката!!!За фугирането със смес съм съгласен,че не трябва да е така,при мен стана само на едно място понеже дюбела не иска да влезне до край и при ваденето скъсах стеропора!!Правилото за прозорците важи ако се обръщат със мазилка,в моя случай е с дървена рамка!!
Dansaver - специалист
Много се увлякохме за една вътрешна изолация, все пак тя няма да е натоварена като външната, но пак пишеш грешни работи

- правилото на Мечо пух не важи за шпакловката "колкото повече - толкова повече" , а обратно, колкото е по-дебела толкова е по-вероятно да спука, дебелината я предпазва само от външни поражения.
- дюбелите имат една основна цел - да държат изолацията не и да я изравняват, дюбелирането се извършва след стягане на лепилото ~24часа по-късно, при лепене с пяна може и след час,

Доколкото виждам си използвал от малките дюбели без пирон за бетон, така, че в твоя случай е станало по-добре, че не си дюбелирал по сглобките, а по-навътре в изолацията както се дюбелира вата. Някъди из форума имаше снимки на нападала изолация с такива дюбели по сглобките - изолацията на земята а дюбелите си стояха на стената :-D все пак външна.
Тебе вятър няма да те духа така, че радвай се на ремонта и пак помисли за циркулацията на въздух.
  • 1
  • 2

Тема "малко снимки и от нашия ремонт,спалня,коридор и баня!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: