Да, скъпичък е, аз мислех, че става дума за малко калъпче.С ДЕНТАФЛЕКСА едно време си правех калъпи за витла на управляемите скоростни лодки, ама те бяха малки, както и някои други дребни, но отговорни работи.Преди демокрацията една туба 200 грама и вулканита беще към 5-6 лева, продаваха се на санитарните магазини, ако още ги помните.Калъпа е станал добре, не му трябна идеална гладкост, после шлайфането оправя добре.
А какво точно представлява този зъботехнически силикон,по-подходящ ли е за матрици от полиестерна смола със стъклен мат?Полиестерната много мирише и в помещението в което се работи става кочина-смола,стъклени нишки,парцали,чашки...Харесва ми това ,че след като изсъхне се обработва много лесно.Два слоя мат по 450 грама и един-два от 150 се режат спокойно със зеге.Шкуренето също е удоволствие.Но се вдига много гаден прахоляк.
EDI и тази матрица е за витла,но малко по големи,по точно за лопати.Лопатите ще се монтират в главина и ще може да се променя стъпката.Това е едната половинка на матрицата.На снимката не личи,отвътре се получи доста гладко,мисля ,че няма нужда от шлайфане.Ще ударя само една шкурка отстрани и ще полирам с водна.После ще се сложи вътре модела и ще се направи другата половина на матрицата.