Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
The_FAN - специалист
torbalan написа:
...
относно опасенията ти за падане - точно ПВЦ-то от дюбел пирона надали ще преизвика падане на тавана :)
....
Вярваш или не - точно PVC-то е причината - стареенето на пластмасата и топенето при пожар са наложили влизането в употреба на метални анкерни пирони. Честна пионерска :)

Това си е изискване на пожарникарите при всяка една сграда с окачени тавани - само метални анкерни пирони !!!
Spokoiniq - майстор
Ебаси, има машинна мазилка и шпакловка, ще стане джам без никакъв зор, защо трябва да е лесно, като се опитваме да си го направим трудно?
torbalan - Дървен философ
Спокойния, прав си...
ама аз да си направя таван от гипсокартон мога, а машинна мазилка и шпакловка - йок :)

за пироните и пожара се съгласих, така е...
Spokoiniq - майстор
мазилката беше 6 лв метъра труд и материала отделно, никого не събарят тия пари за един таван
The_FAN - специалист
Spokoiniq написа:
Ебаси, има машинна мазилка и шпакловка, ще стане джам без никакъв зор, защо трябва да е лесно, като се опитваме да си го направим трудно?
оспамихме темата но... в понеделник почва да боядисва в неделя ламинат и до другата неделя трябва да се е нанесъл.... няма време за съхнене на мазилки.... има и други фактори освен ТТ данните на даден материал...
Spokoiniq - майстор
Спам, ама...Като искаш джам таван и да не изяде много-опънат таван, сухо, може да се нанасяш веднага, нали?Не виждам смисъла да се правят някакви безумни гимнастики, само и само да е направи сам, с цената на всичко, форума си е форум, ама...
The_FAN - специалист
това трябва да е към ArturDent, че иначе не го разбирам...

може и да поясниш...
ralev - специалист
има едни CD профилчета с размер 18мм * 45мм, и с такива съм правил защото за чорбаджията 1 см беше голяма разлика. За инфо на ArturDent стандартното CD e 28*60mm
ArturDent - Почти Безобиден
Някои уточнения:
- тавана физически няма да го правя аз.
- плочата има достатъчно неравности.
- разстоянието между пода и тавана е 2.72, като 12 см са предвидени за топлоизолация на пода+замазка+паркет.
- машинна шпакловка в наше село ..... ъъъъ ?

И коментари:
- благодаря на сашоооо - май само той мие дал отговор. (5 см.)
- май и ralev е казал - 18/45 срещу 28/60 CD. Само съм чувал за CD, но за мен си остава Compact Disk ;) Кое е страната която ми трябва в сметката ?
- няма проблем със спама ;)
- опънати тавани - как за тях се закрепват да кажем лампи ?!

П.П. Идеята е да знам какво губя като см между ГК и мазилка - така като гледам към 2-3 см в повече, не е много. Като кинти не знам.
The_FAN - специалист
В опънатите тавани се закрепват луни - фирмите които предлагат този тип тавани го предлагат като услуга, но цените са солени.... мисля че от 70-80 лв/м2 тръгваха цените.
Освен това за да има луни таванатака или иначе трябва да е поне с 6 -7 см. надолу....

За по-малките профили - мисля че бяха на Rigips, но не съм сигурен че ги предлагат вече - поне от 5 години не съм ги засичал. Страната която ти трябва е 18 мм. а при стандартното CD е 27 мм.

Като цяло - трябва да се пусне ниво - да се провери коя е най-ниската част на плочата - към нея добавяш 4,3 см. и получаваш височината на помещанието в готов вид.

Това е за сега...

Тема "Минимална височина на "окачен" таван." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: