• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
piron45 - майстор
За мен по лесно е да метна звяра през балкона от колкото да му правя заграждения, но щом си решила :?
Защо вместо да заграждаш целия балкон и гледката ти да е като на затворник не направиш друго. В двата края на балкона да се монтират тръбни пилони с височина по твой избор. Между тях да се опъне рибарска мрежа на халки, които да се движат по пилоните нагоре и надоле по твое желание ръчно., но не найлонова а от по дебелите .Дори да е вдигната на един метър дори и по малко не вярвам котарака да тръгне да се катери по нея. Със сигурност няма да я чувства като сигурна опора за катерене като вижда гледката надолу.
MamaMy - майстор
За котаците бъркате. Тези мрежи ще бъдат чудесна люлка и катерушка. До една седмица ще бъдат разбридани догоре, пък ако искате и на 2 км. височина да качите балкона. Единственото спасение е тънка и висока не повече от 50см метална надстройка на парапета с високо напрежение по нея. Тя ще бъде там временно. за не повече от 2-3 седмици. Като се научи, че там не е приятно, няма и да се качва. За тази цел може да си боядисате и парапета в по ярък цвят.
schuldiner - майстор
Грешите за домашните любимци, по-ценни са от гледката! А за скачането, скачат, независимо от етажа, особено ако по балкона се навъртат птички...
Наскоро правихме такова обезопасяване от щендерна мрежа с око 5х5 см, заварена горе и долу на профили, а по вертикала отделните пана хванати с най-дебелия размер черни опашки (издържат най-дълго на атмосферни условия). Стана умерено грозно (не се набива много на очи), не се отваря, но пък може да се полива през нея, а най-важното - здраво е и котаракът не може да се провре, та стопанката остана изключително доволна.
Маи по добрия вариянт е да си усвоиш балкона.
Мислех го и този вариант, но тогава съвсем се губи идеята все пак да има балкон, а и финансово е доста по-скъпичко.
Другото което сега се сетих, слагаш релса за завеси и горе и долу и хващаш със щипки за завеси мрежата
съответно си я прибираш като завеса Smile
Тази идея като че ли ще ми е най-лесна за реализаця. Как обаче ще се захване странично? Може би на някакви куки?
Тези мрежи ще бъдат чудесна люлка и катерушка
Идеята с мрежата далеч не е моя :lol: Откраднах я от немците, където този вид обезопасяване е много разпространен. Та съветват просто мрежата да не се опъва съвсем, да се остави леко хлабава и така котака няма да може да се катери по нея. Също така самата мрежа е по-специална, подобна е на рибарска такава, но е подсилена с фина тел, така че да не може да бъде прегризана :)

Благодаря ви отново за помощта! Все още не ми е спешно, така че имам време да обмисля всички варианти.

Иначе ясно ми е че за доста хора е непонятно, защо ще си причинявам всички тези главоболия заради една котка, но със същия успех причината можеше да бъде малко детенце. ;) Така че наистина не е важно ЗАЩО и ДАЛИ, а КАК да се направи най-лесно, сигурно и изгодно.
  • 1
  • 2

Тема "Обезопасяване на балкон с мрежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: