Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
housedoktor - майстор
Това е решение , и то добро но ще ти повдигне нивото с 10 см минимум + дебелината на подовите греди.
schuldiner - майстор
Струва ми се, че ги има тези 20 см... Поне аз останах с впечатлението, че подът не трябва да е много над трегера, а по възможност на неговото ниво (доколкото е нивелиран отгоре).

То между другото така стават объркванията - никъде не е уточнено, но аз през цялото време си мисля за едно помещение, евентуално с врата на преградния зид. Ако са две самостоятелни стаи с отделни входни врати... наистина нивото за пода може да се търси и по-надолу.
sasho 28 - специалист
От снимките изглежда,че си махнал покрива. Ако е така,можеш да иззидаш още няколко реда тухли и да покриеш наново.Два реда са 25 см и тогава спокойно слагаш гредите върху пояса.
crez - майстор
Не схващам смисъла на това упражнение, защо са допълнителни греди? :? Защо ще натоварваш допълнитело конструкцията с още 1 тон? :shock: Махни тази перпендикулярната върху останалите,тя е сложена да разпредели товара на покрива чрез поповете, сега вече не е нужна. Нивелирай тези с широки летви и директно кови дюшеме с вата между тях.
isbul - специалист
Тези греди са на 50 години, на места изядени от дървояди. Дали ще издържат тежеста на мебели и хора и колко дълго?
teoto - специалист
Щом са ядени от дървояди, бих си създал едноседмичен дисконфорт, и ще ги изхвърля.
crez - майстор
isbul написа:
Тези греди са на 50 години, на места изядени от дървояди. Дали ще издържат тежеста на мебели и хора и колко дълго?

Тези греди ще издържат повече от чамовите които искаш да сложиш, но избора си е твой! Ако си мислиш че тези ламаринки хванати за пояса ще издържат повече жестоко се заблуждаваш.
schuldiner - майстор
crez,
направи си труда и тествай ламаринка 0,5 мм на скъсване. После си направи изводите за шина 2 мм...
housedoktor - майстор
Подобни "ламаринки" носят цели етажи .А въпросните греди са правени да поддържат таван ,не да бъдат под .Хангърите предават тежеста към стените и така старите греди си остават само таванни.
Filomatis - специалист
Казано е:"Никой не кърпи вехта дреха с кръпка от небелен плат; инак, новопришитото ще отдере от вехтото, и съдраното ще стане по-грозно. Никой не налива ново вино в стари мехове; инак, новото вино ще спука меховете, и виното ще изтече, и меховете ще се изхабят, но ново вино трябва да се налива в нови мехове(Марк 2:21-22)."

Тема "Нови греди, върху стари?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: