Ел. инструментите. Консумативи.
$64EN - специалист
определено съм съгласен , че е добре да имаш и двете , но аз за сега не мога да си го позволя и трябва да избирам помежду тях , но избора почти е направен вече , единствено бих размислил ако тези на ток са по-евтини бих си зел на ток , а не на батерия .

иначе май тази машина ми предлагаха за 260 лв. в киров бош

Bosch - GSR14.4V - Medium Duty Cordless 14.4 volt drill/driver GSR14.4V

* THREE-YEAR WARRANTY INCLUDED WITH THIS BOSCH GSR14.4V
* 1.5-10mm keyless chuck.
* Two variable speeds 0-400/0-1,200rpm.
* 15 torque settings plus drill option.
* 32mm capacity on wood, 11mm in steel.
* Sensitive electronic switch with switch-off lock.
* Centre grip for optimal handling.
* We supply this Bosch GSR14.4V complete with carrycase, two 14.4v 1.5Ah batteries and one-hour charger. Bosch GSR14.4V

дали си заслужава?

Прикачен файл

Bosch - GSR14.4V.jpg
Bosch - GSR14.4V.jpg (9.67 KиБ) Видяна 10129 пъти
evdoki - специалист
Извинявам се че се намесвам , но нали за винтоверт за гипкартон става въпрос?Цената му е към 230-260 лв , дори на DeWALT е 270 лв.Аз миналата година си купих BOSCH SGH 6-40,за 240 лв.После доста подпитвах Леонардо , но така и не ми каза с какъв винтоверт с батерия работи.Имах един винтоверт на батерия 12 V Black and Decker, ама понеже се правя и на дърводелец-кофражист му пада доста батерията/ само една , но за 80 лв толкова/.И реших ,ще си купя друг.Попаднах на Sparky 14.4 V за 180 лв. или нещо такова.Обадих се в магазина и те , да имаме,но е само с една батерия, втората е с цена 70-80 лв.Понеже знаех къде се намира магазина и какво продават, попитах дали имат нещо на Makita.Казаха ми да, на промоция , и сега съм горд собственик на Makita с 14.4 V + 2 броя 2AH батерии

Прикачен файл

resize.jpg
resize.jpg (5.51 KиБ) Видяна 10127 пъти
leonardo_vd - модератор
evdoki написа:
....................................После доста подпитвах Леонардо , но така и не ми каза с какъв винтоверт с батерия работи...................................Казаха ми да, на промоция , и сега съм горд собственик на Makita с 14.4 V + 2 броя 2AH батерии
Никог не съм крил с къв инструмент работя а ето ми всички винтоверти които имам, С изключение на ментаците де.
1бр ейнхел 18v
1бр Райдер 12v

Прикачен файл

makita.JPG
makita.JPG (62.71 KиБ) Видяна 10112 пъти

Прикачен файл

hilti.jpg
Моето е същото самоче по-стария модел.
hilti.jpg (6.74 KиБ) Видяна 10112 пъти

Прикачен файл

sparky.jpg
sparky.jpg (25.49 KиБ) Видяна 10112 пъти

Прикачен файл

kress.gif
най-използвания
kress.gif (12.23 KиБ) Видяна 10112 пъти
evdoki - специалист
leonardo_vd написа:

Никог не съм крил с къв инструмент работя а ето ми всички винтоверти които имам,
Не го приемай като упрек.Не съм искал да те засегна .
Понеже не съм майстор, копирам инструмента - е когато мога де.Знаех за Кресса, но ако знаех за Макитата шях да си купя такъв :-D
Колкото за Хилтито , това е много извън рейджа ми, ще си бухам с ментето, няма да споменавам марка , да не ми се смеете.
А пък на Фестото как благородно ти завиждам- все пак пускам ТОТО /лъжа, лъжа :-D /
leonardo_vd - модератор
evdoki написа:
leonardo_vd написа:

Никог не съм крил с къв инструмент работя а ето ми всички винтоверти които имам,
Не го приемай като упрек.Не съм искал да те засегна .
Понеже не съм майстор, копирам инструмента - е когато мога де.Знаех за Кресса, но ако знаех за Макитата шях да си купя такъв :-D
Колкото за Хилтито , това е много извън рейджа ми, ще си бухам с ментето, няма да споменавам марка , да не ми се смеете.
А пък на Фестото как благородно ти завиждам- все пак пускам ТОТО /лъжа, лъжа :-D /
Всички са купени с много труд.
$64EN - специалист
evdoki написа:
............ на промоция , и сега съм горд собственик на Makita с 14.4 V + 2 броя 2AH батерии
evdoki имам няколко въпроса относно твоята Makita

MAKITA 14.4V 14.4 Volt Cordless Drill 1/2 6337D - $60
Date: 2007-04-28, 1:11PM PDT

NEW Makita 14.4V 1/2" Cordless Drill Model # 6337D. . You are bidding on drill only. It comes with Manual. It will come as shown in the picture.

Features:
# New two-piece D-31 motor delivers power, efficiency and serviceability in a more compact size. Dual ball bearings, precision balancing and a refined high-grade field magnet guarantees maximum performance.
# All Metal Gear Transmission (0-400 / 0-1,300 RPM) - features a rugged 3-stage, 13-planetary gear system providing smooth, efficient power for the most demanding applications and extended durability.
# Exclusive Shift Lock Drive enables one-touch, quick shifting from "drill" to "driver" mode for increased operator efficiency. The Shift Lock Drive System locks out the clutch for superior drilling.
# 2.6 Ah Ni-MH Batteries for greater capacity and longer run time - no memory effect and environmentally friendly, Ni-MH Batteries provide unmatched performance.
# Locking/racheting chuck for secure tightening of bits and unmatched grip strength
# Large spindle bearing ensures positive, on-center drilling performance
# Variable speed trigger for precise operator control
# Ergonomically designed rubberized grip enhances comfort and increases operator control
# Externally accessible brushes for serviceablility and longer tool life

Specifications
# Capacities:
Steel 1/2"
Wood 1-1/4"
# No load speed:
Low 0 - 400 RPM
High 0 - 1,300 RPM
# Maximum torque 350 in.lbs.
# Watt hours 37.4
# Battery 14.4VDC (Does not come with battery or charger)
# Overall length 9-9/16"
# Net weight 4.6 lbs. No battery or charger.

1.за колко лева си я взе?
2.колко гаранция има ?
3.от куде си я закупи ?
4. дали може да и се сложат литиево йонни батерии ?

мисля , че Makita-та няма да е по лоша от BOSCH-a , за 260 лв. нали?

Прикачен файл

MAKITA 14.4V 14.4 Volt Cordless Drill.jpg
във америка е 60 $ само винтоверта без батерии и зарядно
MAKITA 14.4V 14.4 Volt Cordless Drill.jpg (5.43 KиБ) Видяна 7432 пъти
evdoki - специалист
$64EN написа:
MAKITA 14.4V 14.4 Volt Cordless Drill 1/2 6337D - $60
Date: 2007-04-28, 1:11PM PDT

1.за колко лева си я взе?
2.колко гаранция има ?
3.от куде си я закупи ?
4. дали може да и се сложат литиево йонни батерии ?

мисля , че Makita-та няма да е по лоша от BOSCH-a , за 260 лв. нали?
Мисля , че Макитата е по- добра от Боша.
Взех я от Ташев Галвинг за 360 лв.Има една година гаранция - загадка за мен защо толкова малко.Мисля че не могат да се сагат литиево йонни батерии.Те са с друг слот.Зарядното е универсално за NiMH и NiCD, съответно 9.6 - 18 V.Ще ти пратя линк да се ориентираш в цените на батерии и зарядни / Аз колко съм се ядосвал ,че в щатите са пъти по евтини инструментите/
http://www.amazon.com/Makita-DC1804-Ni- ... 245&sr=1-1
UNIOR - модератор
evdoki написа:
/ Аз колко съм се ядосвал ,че в щатите са пъти по евтини инструментите/
Е това не го разбирам :?
evdoki - специалист
UNIOR написа:

Е това не го разбирам :?
Бегъл пример- DeWalt -139$ , в България модела е малко над 600 лв

Прикачен файл

dewalt.jpg
dewalt.jpg (23.26 KиБ) Видяна 7388 пъти
leonardo_vd - модератор
За триене?? Май се е бъгнал форума :?
Последна промяна от leonardo_vd на пет май 04, 2007 9:35 pm, променено общо 1 път.

Тема "Страхотни сте ,Браво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: