• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Първо здравейте.
Във фирмата в която бях до преди около година наслагахме доста от посочените климатици 70% от Дайкините дадоха дефект в платката при положение, че една част бяха закупени от дилъра за България, а друга част ги докарахме от Гърция. Фуджитсу никъде не сме ходили да ремонтираме :!:
naskov - майстор
Koй модел точно на Дайкин даде дефект?
EDI - майстор
Да не ги бъркаш със серията на ПАНАСОНИК с дефектните пружини на компресорите.
Levorukov - напреднал
Аз бях пред подобна дилема - извиках консултант в къщи http://impas-klima.com/invertorni-klima ... i-fujitsu/
той ми обясняваше че тези Дайкин били някакви базови модели с допълнителна платка, която уж ги правила инверторни или нещо подобно. Човека огледа помещението и избраното място -
Вчера ми монтираха GENERAL FUJITSU ASHA 12 LGC ще видим през зимата дали е бил добър избора
EDI - майстор
Говорил ти е за един от най-добрите модели на ДАЙКИН.До тази година бяха конвенционални с уникални параметри и цена FTYN50 бяха на цена около 1300.-1400 лева, сега ги направиха инверторни FTX50G, пак с уникални параметри - 5,8 номинал и 7,7 максимал на отопление и цена - 1700 лева с монтажа.На каква кубатура и вид помещение ти сложиха 12-цата.
rendo - специалист
Фуджито си има свойте пинизи които се случват и съм ги препатил - при големи температурни разлики почва да скърца леко пласмасата, когато тръгнат да се позацапват филтрите имаш чуството че веее вятър в климатика.
Има моменти след спиране на тока когато не се подчинява на дистанционното и трябва да гасиш климатка от тока и дистанционното и после пак и да включваш да се осъзнаят и да почне да работи

Има и някви само Fuji - които били пак на fudjicu и тех ми ги предлагат малко по евтинки са ама не им знам къв им е случая

Колегата от форума предлага и Daikin Profesional FTXS 25 G
http://v-clima.com/prod.php?id=klimatic ... txs_rxs25g

И айде пак дилеми
EDI - майстор
ФУДЖИ ЕЛЕКТРИК, ФУДЖИЦУ и ДЖЕНЕРАЛ са различни търговски марки на една и съща машина, там разлика в хладилна часх, хардуер и електроника няма.FTXS...G е високия клас инвертори на ДАЙКИН.25-цата е малка за помещението ти.35-цата трябва да вземчеш, ама качваш бюджета.
  • 1
  • 2

Тема "Дилема Fujicu-VS-Daikin" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: