Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
evil написа:
... правилата с който да си я ...
Омръзна ми от неграмотници! Доста чвсто допускана грешка е да се пише вместо "И" - "Й"!!! Това няма дори и словесен смисъл! ПИШЕ СЕ :
- "...правилата с коИто.. " , а не:
-"... правилата с коЙто..."
"Който", е за мъжки род , единствено число! Равносилно , за женски да напишеш " което "..... безсмислено е! Съжелявам за остротата на поста си , но ми омръзна от неграмотност. Тук не става вече въпрос за пропуск на препинателни знаци , а за доста по фрапиращи грешки! Много ви моля , излагате се....и това е една от масово допусканите такива. :shock:
Илиян Илиев™ - майстор
goldbyrk написа:
...
"Който", е за мъжки род , единствено число! Равносилно , за женски да напишеш " което "...
За женски не се ли пише "която"?

"Което" май беше за среден род, знам ли...
panassonic - помощник
Илиян Илиев™ написа:
goldbyrk написа:
...
"Който", е за мъжки род , единствено число! Равносилно , за женски да напишеш " което "...
За женски не се ли пише "която"?

"Което" май беше за среден род, знам ли...
Той имаше в предвид, че да напишеш: "който" вместо "коИто", грешката е равносилна на това да сбъркаш и да напишеш "което" вместо "която", но не смятам, че колегата го е написал от незнание, а по-скоро от недоглеждане... от друга страна е хубаво да има хора, които да ни подсещат да си проверяваме постовете преди да кликнем "прати" :). Все пак случва се на всеки...
Малко се отклонихме от темата... отново благодаря на всички отзиви :) ще са ми от полза
milanovs - специалист
Приятел електротехниката е като секса,само с четене не става трябва си практика :lol:.За това ако искаш чети,но най добрее да викнеш някои познат електротехник.За два часа ще ти обясни най елементарните неща,за свръзване на контакти и осветление. :)
a_anastassov - специалист
Един съвет и от мен: Когато се учиш използвай ниско напрежение - например 12V.
danyxaxa - напреднал
Изображение

http://31iunq.hit.bg/Rwers003.exe

Код: Избери всички

Вузуализация на схемата. Програмата е правена на VB6.0
fikata - майстор
Това пък за какво се появи тук ?
stefan_gb - специалист
:| :lol: освен че няма общо с темата има и три грешки схемата.
Johny - майстор
stefan_gb написа:
:| :lol: освен че няма общо с темата има и три грешки схемата.
Блок контактите на К1 трябва да си разменят местата - 2 грешки, а третата коя е?
fikata - майстор
Контактите b на К1 и К2 трябва да бъдат нормално затворени.
Липсва защита /предпазител/ на вторичната страна в оперативната верига.

Тема "Супер не разбиращ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: