• 1
  • 2
Има много интересни линкове, нека ги споделим.
Gladiator_BG - специалист
От мен 2 съвета:
1. Купи си телевизора от официален вносител (Dekom / Intermarket / Тechnopro / и др.)
2. Гледай да има CI (CI+) интерфейс за да можеш да си сложиш CA-модул и да си спестиш приемник със второ дистанционно.
малка забележка: За да гледаш Bulsatcom с такъв модул то трябва да имаш вграден DVB-S туденр в телевизора ... а телевизори с такъв тунер са доста над бюджета който би отделил средностатистическия българин за такава техника ...
така че ако си решил твърдо да пускаш булсатком т.2 отпада
при цифрови телевизии като NTRY BLIZOO ... предимство на тоя модул е че не даваш пари за HD каналите (телевизора сам си ги разкодира)
lov - майстор
Gladiator_BG написа:

при цифрови телевизии като NTRY BLIZOO ... предимство на тоя модул е че не даваш пари за HD каналите (телевизора сам си ги разкодира)
С всичко друго дето си го написал съм съгласен ама тва последното не е вярно. Без да сложиш карта за достъп в CAM модула няма как да гледаш нито една от цифровите им програми ако са заключени. Нали точно това е причината да се насоча към закопуване на сателитно оборудване и да не се разправям повече с измислени кабелни телевизии. А и те ще замрат след като се цифровизира ефирната ни телевизия в най скоро време. Ама това е друга тема.
А относно вносителите там нещата са доста оправени. Големите производители отдавна си имат свои представители и държат на качественото гаранционно потдържане на предлаганите от тях изделия и всичко опира до цената. Кой от търговците ще е по агресивен на пазара и ще се опирта да спечели от оборот а не от надценка.

А относно моя избор за модела направих го първо заради цената.Второ заради по дългия живот на подсветката. Луминисцентните лампи които се ползват в по старите модели имат по кратък живот а и с времето интензитета им се променя. Докато при светодиодите такива промени няма или поне не са така ярко изразени. Дори след известна наработка техните параметри стават още по стабилни. Което пък ме прехвърли и на другия бонус 5 годишната гаранция на този телевизор. А и качеството на картината при LED подсветка е по добро..
А относно 3D телевизорите които усилено се рекламират в момента има друга тема във форума така че погледни там но за сега мнението ми е че тепърва прохождат а и няма какво да се гледа все още в този формат.
lov аз съм с модул и карта на N3 и дори техника който идва да ми прави инсталацията на цифровата ми сподели така "фирмената тайна" че тунера на моя телевизор бил много по "силен" и добът отколкото на външните приемници които те слагали и за това сам си разкодирал HD каналите ... незнам как става тая магия ама цената която плащам за месечна такса НЕ влизат HD канали а аз ги ползвам всичките
lov - майстор
Тая магия ще я рабереш след някой друг месец като ги заключат. Сега гледаш на аванта щото са ги пуснали така докато се зарибиш да си плащаш после. Стар номер за зарибяване. Даже при мен влошиха вече качеството на аналоговия сигнал за да минеш щеш не щеш на цифрова.
А такова животно като силен тунер няма особенно при цифровата телевизия. Като няма и връзка и към модула в който ти е сложена и картата за условен достъп. Така поне се превежда на нашенски. Всъщност системата за кодиране дето ползват е CONAX и доколкото рових не намерих никъде даже да са успели даже да я клонират. Щот ако ставаше щеше да има радост в къщи :lol: И ако трябва да сложа и на другия телевизор дето го имам още една карта и за там искат още парички.
е аз от около ина годсъм техен клиент ... и за сега нямам проблеми със сигнала и имам и втори приемни като за него плащам по 5 или 6лв на месец но използвам същия пакет какъвто е за основния телевизор
бе общо взето за 25.50 на месец използвам всички пакети на N3 и то на двата приемника ...
единия телевизор е с CA modul а другия е с външен приемник (второ дистанционно)
този с CA modula си разкодира сам HD каналите а този с външния приемник ... той въобще не ги "хваща"
интересното е че на сайта дори ги няма тея HD канали

Хоби ТВ
Discovery HD
National Geographic HD
Eurosport HD
Планета HD
Film Plus HD
cartoon network SD
Boomerang SD
ZDF HD - тук даваха световното
Das Erste HD
BAlexandrov - специалист
Външният ти приемник не поддържа HD изобщо и затова не ги хваща. Приемника на телевизора поддържа. Тази година ще има промени навсякъде :cry:
lov - майстор
Я пробвай да размениш картите и дай информация какво се получава имаш ли пак всичките канали. Имах подобна информация относно разминавания в заключването на каналите при CAM модулите и операторските приемници. То ще можеш да кажеш само на телевизора с CAM модула защото операторския приемник ти е заключен към картата и там няма тръгне.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: