• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
onoff - напреднал
me_against написа:
За какъв фибран говориш?! Ако е за топлоизолиция, не можеш да го положиш под ламината без замаска 4-5 см отгоре. Просто фибрана ще се смачка от тежестта, а после ламината ще се сцепи. Ако имащ впредвид фибранова подложка - да можеш. Те са до 5 мм дебели и слягатето е минимално.
няма такъв филм
аз също съм в спалнята с 3 см фибран отгоре 8мм ламинат и не е мръднал
:?:
rolls - специалист
На мен реално за терасата ми трябва. Тая година я направих с пвц и картон отвътре, но откъм мозайката се усеща студ.
me_against - специалист
За ламинат върху осб и фибран бях чувал. Аз лично не бих си правил така пода. Но явно няма много тежест, щом всичко е добре :)
паркетолог - напреднал
kikir написа:
Някьде бях чел че е препорьчително фибрана да се шпаклова ама не сьм много сьгласен затова искам да се допитам тук в този чудесен форум и да взема някакво решение
Може,без проблем,залепиXPS,нивелирай,монтирай ламината,сипи си едно питие и се радвай на стореното.Проблема само е че се намалява височината на помещението.Аз даже препоръявам да не се слага подложка-по стабилно стой при стъпване :wink:
housedoktor - майстор
Правилният начин е след фибрана следва замазка 4-5 см, макар,че съм виждал това да не се прилага .Отстрани по стените също се оставят ивици термоизолация до 1см .Подложката под ламината има няколко функции-освен намаляването на ударния шум,изравняване на малки неравности и топлоизолация.Освен това улеснява плъзгането при разширяване на ламината вследствие температурните разлики.
kikir - напреднал
housedoktor написа:
Правилният начин е след фибрана следва замазка 4-5 см, макар,че съм виждал това да не се прилага .Отстрани по стените също се оставят ивици термоизолация до 1см .Подложката под ламината има няколко функции-освен намаляването на ударния шум,изравняване на малки неравности и топлоизолация.Освен това улеснява плъзгането при разширяване на ламината вследствие температурните разлики.
Ограничен сьм от кьм дебелината на изолацията от една врата която е метална и не подлежи на интервенции или ако подлежи не си заслужава труда :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Ламиниран паркет вьрху фибран?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: