• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
bobiavto - специалист
Доколкото ми обясниха е от новите модули, дано наистина да ми служи дълго и вярно. Сега, дори и в студените дни машинката работи при минус 15, е малко се озорва, но топли.
dddilian - напреднал
Здравейте,
темата е малко стара, но вчера климатика /същия като на автора/ се прецака по същия начин, както този на автора на темата.

Може ли да ми препоръчате човек /за София/, който може да подмети този модул на нормална цена?
bobiavto - специалист
Малко да съживим темата - точно днес същият този модул пак се прецака :shock:
След консултации по телефони и на място ми беше казано, че това им било хроничен проблем и явно на три години ще се сменя. Иначе климатика си работи много добре, нямам оплаквания. Въпросът ми, че вече имам две такива платки или модули - има ли вариант за техният ремонт?
velev-klima - специалист
Можеш ли да снимаш новия модул които е дефектирал. Старите модули са заляти с нещо като черен силикон или гума пробвал съм да ги поправя но не успешно.
bobiavto - специалист
Здравейте, след малко ходене по мъките се оказа следното: оригиналният модул е залят със смола и не подлежи на ремонт, но пък този който го сложих преди три години не е и се отремонтира, мисля че един кондензатор се смени. Ходенето по мъките се изрази в това че повечето фирми нямат никакво желание да ти ремонтират модула, нямат идея откъде да ми продадат нов и е по-лесно да ми продадат нов климатик. 1300лв срещу 150лв за нов модул,ако се намери, накрая дадох 60лв на един мой стар познат, на който електрониката му е хоби и нещата се оправиха. Нямам думи... ;(
velev-klima - специалист
Доста модули съм сменил с новите и не са ме търсили за проблем с него като изключа единсъс сменен модул изкара две години и миналата седмица преклапал компресор.
Браво за успеха.
  • 1
  • 2

Тема "Климатик Haier HSU-18H03/R2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: