• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
8180 - майстор
Бул,
Извиних се за израза, но почти така ми изглежда, поредица от неразумни условия, а удебеленият шрифт ми подсказва, че ги мислиш задължителни.
Май при Екзюпери беше:
"Ако царят заповяда на генерала да стане пеперудка, а той не стане - кой е виновен" :)

Не прави сравнение със старото жилище, вероятно със стара дограма. През старата дограма е вентилацията, дори съм чувал проектна, също както и ТЕЦ без пари, открехнати прозорци и увлажнители по радиаторите.
С минимизирани разходи за отопление (ТИ, дограма, уплътнени врати и пр.), без вентилация или проветряване, няма как да стане работата.
А как да стане, си има доста начини и избор.

Става дълго и писано - в клипа всичко е правилно. Ватата работи, когато е суха!!! и си върви СЪС пароизолацията по тази причина. При "топлите" покриви (в клипа) фолиото има и др. функции.
Намисли си какво точно искаш да правиш, нова къща (тухли, дърво), ремонт на стена/покрив и тогава може и по-конкретно да се гледа.

П.П. Прочети малко в "Саниране", ако искаш.
bulhomes2 - майстор
Почнах наскоро да чета и тоя форум и съм се заел да го изчета целия, но си е голям. Иначе поне от 6 години чета и пиша в другия.

Освен вентилация друг начин не виждам за решаване на проблема. Пак казвам, че за мен съм го решил. Тя обаче е рядко използвана все още за сметка на все по-дебелите опаковки.
ivanovrg - специалист
bulhomes2
да ти опиша как англичаните строят жилищни блокове (понеже там съм работил много)
вариант 1. във всяка стая имат по една решетка на тавана ,което е вързана с тръба и излиза от стената над самия прозорец(използват правоъгълни тръби,едни такива сплескани)
няма вентилатори или каквото и да било друго
вариант 2. на дограмата имат едни прорези с капаче

явно въздухът който преминава от там е достатъчно за премахване на влагата и съответно да не изстива помещението

и може би е по малко от това,което преминава сега през старата ти дограма
  • 1
  • 2

Тема "Найлон между гипскартона и ватата???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: