• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobivg - специалист
Ако внимава, пълни бавно и следи манометър може да го направи с кранче.
xPLOID - помощник
Благодаря на всички отзовали се.Като се позатопли ще направя опита и ще пиша за резултата.Дано няма проблеми.
За да не отварям друга тема ще пиша в тази за друг проблем-камина с водна риза около 15 16 кв е мн често се задръства и си мисля че проблема е в дължината на кюнците или местото на печката е далече от комина.Та в момента не мога да я снимам но ще се опитам да опиша пътя до димоотвода.От печката излиза вертикален кюнец около 1 и 20,завива хоризонтално под 90 * след около 50 см прав хоризонтален кюнец завива отново на 90 * пак хоризонтален кюнец около 3 и 50 прав кюнец и завива отново под 90 * в розетката на комина.Наклон има видимо следователно не е там проблема.Мисля си че всички тези завои оказват съпротивление на дима и там е проблема.Когато отворя вратата пуши здраво.Комина има тяга на 1 етаж съм и има още 4 над мен.Никои друг не ползва този комин от съседите.На 3 4 седмици бат Цеци (АЗ) е в мазето с всички кщнци и четка и ставам като черен петър.Мисълта ми е има ли някъкво правило за кюнци ,определена дължина определен брой кривки.2 години е така вече и взе да ми писва.Горят се само сухи дърва и въглище черни.
bulhomes2 - майстор
И при мен е така. Кюнците по същия начин и на 2-3 максимум 4 седмици трябва да ги чистя. Въглища не горя, така че не е от тях. В предишното ми жилище - от котела направо в комина и никога не съм го чистил.
професионал - специалист
При всички случаи тази дължина и чупки те цакат-опитай поне да съкратиш броя на чупките.Това долу имах впредвид за предишният ти въпрос. :partyman:

Прикачен файл

камина.png
камина.png (7.79 KиБ) Видяна 3086 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос относно камина с водна риза-прецакана ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: