• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
любител - специалист
Ми то това е направено така, че обливаща вода да подлизва вътре.

Вратичката се сваля лесно с изваждане от лагеруващата ос при огъване, но внимателно, защото пласмасата е гъвкава, но не много здрава.

Чупил съм такава вратичка в хотел. Без да искам се подпрях и стана, :o прекалено лесно.
Предполагам е монтирана с вертикална ос, но ако беше с хоризонтална в горния край щеше да мине само с някаква козирка на горния ръб за да не подлизва.
Според мен изходът му е да си преработи вратичката като запази външния и вид, но без нищо от принципа и на затваряне.
velsi - Почетен майстор
Снимах една такава вратичка. Макар, че мисля всички разбраха за какво става дума. Проблема идва от това, че при отваряне част от нея се изнася навътре поради кофти поставената ос на въртене и това усложнява уплътняването. Може би наистина ако се махне тази вратичка и се използва само вече залепената рамка, а се изработи нова, по-плътна вратичка и с по-нормално разположение и с някакви уплътнения....

Прикачен файл

vratichka.jpg
vratichka.jpg (241.31 KиБ) Видяна 5395 пъти
любител - специалист
Ми тази вратичка си така балансирана просто за да може да се отваря с натискане в тази част.

Замислих се, че ако успее да залепи здраво на подходящите места от силиконовите кухи уплътнения за прозорци уплътнението ще се получи и ще му служи доста дълго. Самите уплътнения са доста еластични и ако подбере необходимата дебелина ще уплътняват без да пречат на движението на вратичката.

Друг вариант е както казах да се преработи цялата затваряща система. Да се добавят бордове на рамката на който да се опира за да не пада вътре извадената от остта си вратичка. Ако има такива бордове подлизващата вода просто няма да влиза вътре. А задържането на вратичката може да стане по няколко различни начина. Примерно ако се залепят уплътнения на ръба на вратичката или рамката просто може да се набива леко. Може дори с магнитна система от мебели да се приспособи, но не знам влагата как би повлияла на срока на експлоатация.
kkk - специалист
Благодаря на всички, който взеха присърце проблема и ми дадоха съвети и възможни решения. В почивните дни ще видим дали нещо ще успеем да сътворим, прилагайки предложенията ви.
  • 1
  • 2

Тема "Проблеми в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: