• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за газобетона от зидане до шпакловане
stivemaster - майстор
Аз по принцип много се дразня от такива теми и единствената причина да пиша е за да те посъветвам да извършиш възможно най малко промени по оригиналната конструкция на балкона си първо от гледна точка на безопастност за евентуалните преминаващи отдолу и второ за да спестиш от " привеждане в първоначалното състояние " както гласи закона когато му дойде времето.
Дано да ме разбереш правилно макар че не ми се вярва.В почти всички случаи в България хората постъпват както им кефне днес без да ги интересува бъдещето и дали действията им не са дивашки или опасни.Само искам да ви кажа че вече има примери на паднали остъклявания точно защото са зидани върху "гъби" които в последствие подгизват и я има поясче отгоре , я няма я е армирано я не е ,изобщо филм .Да не говорим да съобразиш изискванията за 16 етаж примерно.
Аз лично не бих махнал гадните бетонни панелчета дори бих заздравил конструкцията им за да могат да носят нещо върху себе си като например 5.5 м2 дограма например - поне 250 кг. за голяма височина и по дебелли стъкла 400 кг. и нагоре.
Много ми е интересно кога точно и по какъв повод кампанийно ще започне прилагането на закона дано не е след инциденти.
Илиян Илиев™ - майстор
И дано да е по-скоро та да придобият някакъв не цигански вид сградите.
vk - специалист
От този сайт за Полистиролбетона, вадя някои цени за зидария (само труд)
от полистиролбетон - 5 лв кв.м
от тухла - 12 лв кв.м
гипсова шпакловка - 4 лв.кв.м
гипсова мазилка Кнауф - 4.20 лв./кв.метър
Логично би следвало зидария с Ytong да е 5 лв (колкото полистиролбетона)
jekasus - майстор
Фло написа:
Ако ще я усвояваш тая тераса да ти влезе в стаята,панелчетата ми изглеждат на нещо кърпено и на голяма играчка да зидаш покрай тях,че и да ги измазваш отвън! Не ти препоръчвам итонг за външна стена ,ако ще и да са само 20 квадратни сантиметра. Виж, намери полистиролбетонни блокчета,купи си едно и го пусни в леген пълен с вода да видиш как плува. Итонга е с отворена клетъчна структура и водата попива като в гъба.
По твоя логика Айфон или някой друг смартфон е пълен буклук, щото ако го пуснат в легена, ще умре, а този например ИзображениеLG canU 502S е върха на сладоледа, щото дуракоустойчив. Все пак с Итонга не се дава да се зидат кладенци, а и като харесвате някакъв продукт, поне доказвайте техните предимства без варианта "Телешопинг". Цяла зима наблюдавах една тухла-единичка как се превръща в купчина пръст, да не говорим за четворки. Всъщност колко са здрави ? - viewtopic.php?f=47&p=344754#p344754
stivemaster - майстор
Колега тръгнал си да говориш за краставици с краставичаря и без да имаш представа къде се намираш. Иси ръсиш някакви глупости вдигаш си топката и си играеш сам .Я се осъзнай малко колегата ти казва как трябва да бъде не дава акъл на български дивак дето винаги ще му отговори - ти ще ми кажеш на мен как се прави ,я знаем бе.Всеки материал си има предназначение и особености.Без значение какво мислят самите Итонг толкова хигроскопичен материал наистина не е за външна зидария още повече че колегата ФЛО също като мен е от Варна и тук това има съществено значение.
stivemaster - майстор
Ето кво става с неподходящия материал Итонг :

Прикачен файл

photo_verybig_316107.jpg
photo_verybig_316107.jpg (81.52 KиБ) Видяна 27036 пъти
Илиян Илиев™ - майстор
То не че е само в итонга причината, но както и да е.

Дано един ден стане така с всички усвоени тераси в България от какъвто и материал да са правени.
valat111 - специалист
rosendochev, прегледай това, засега не мислиш да усвояваш терасата, но може да ти е от полза http://www.misiamoiatdom.com/133-%D0%BF ... 1%81%D0%B0. Успех!
stivemaster - майстор
Съгласен съм че не е само от Итонга но когато куцо , кьораво и сакато вземе да прави тераси и използва затова най-неподходящия материал със същия акъл виждаш са "забравили" за опора в средата и за пояс над зидарията.Оттам нататък......
jekasus - майстор
Голям майсторлък е да зидаш 5-ца на тази дължина(не знам колко е право :lol: ) и да цапнеш половин тон стъкло отгоре, ама всеки гони евтино . После Итонга за нищо не ставал.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Зидане на тераса с YTONG" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: