Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
roly - специалист
ОК, намалих го до 1, даже близо до нула и пак бръмчи наволя, повече от 12 градуса не сваля- днеска му платих около 50лв. сметка за предния месец само за него...
Бих му дръпнал кабела с най голям кеф на момента, ама нали чакам да мине сезона за студене на бира.
a_stoev - майстор
Какво чакаш? Ами извикай да му налеят фреон или си купи друг. До края на лятото си го избил от разхода на ток. Очевидно тоя е за боклука.
velsi - Почетен майстор
Според мене на хладилник няма как да му намалее фреона. Цялата инсталация е изпълнена със заварки и е напълно херметична. Не е като климатиците, където има разни съединения с гайки и е възможно изпускане. В тази връзка хладилника или има фреон или няма. Няма как да намалее. Казах вече моето мнение: компресора е за боклука. Преди няколко години изхвърлихме един мраз по същата причина. Работеше, но включваше често и температурата беше висока. Нормално трябва да е към 4-5 градуса.
Chefo77 - майстор
А аз пък съм чувал, че няма как след пълнене с фреон да се направи заварка, която да е като заводската и скоро след това цъфва. Затова и като купувах фризерчето (с транспортен дефект), гледах изрично да няма по тръбичките нищо забележимо. 2 от фризерите бяха перфектни на външен вид, но късата тръбичка, която излизаше от компресора, беше "затапена" с метална гайка като на гума.
Тани - модератор
Някои фабично така ги правят(моя също има)! Но не съм 100% сигурен. Говоря за по-големите хладилници. Днес се заслушах и в моя хладилник и се оказа , че и той рядко изключва. Ще трябва да викна някой хладилен техник да замери фреона .
hygro - майстор
Нали знаеш, че за да се замери, трябва да се изпомпи...
Chefo77 - майстор
hygro написа:
Нали знаеш, че за да се замери, трябва да се изпомпи...
Той ще вика техник с пръчки ... не дето откриват водата, ама подобни :)
roly - специалист
Значи да е изхвръкнал фреона е нереално- все пак е имал 10 години да изхвърча, когато не е работил- остава компресора- май той е здал багажа- сега съм го намалил на между 1 и 0 на термостата и засега е кротък- но все пак държи 12- 15 градуса, което нз. дали не е опасно за съхрахехие на продукти...
Тани - модератор
Мисля , че мерят налягането или бъркам? Как точно става замерването за да знам , да не ме баламосват? Хладилника има вентил и не е зареждан никога а само при мен е на служба вече 8 години.Може да е изпуснал вече. Тази вечер тъкмо напомпих един разширителен съд , за да проверя дали е спукана мембраната или просто е изпуснал въздуха. И той е с такъв вентил , но беше пълен с вода , която си стоеше в него , Като напомпих въздух водата излесе , но не бълбукаха балончета. За 2-3 часа налягането си остана 2,2 бара и се надявам и утре сутрин да си е толкова! РС е само на година , та се надявам да не си е отишъл мотора на хладилника , а фреона да е намалял. Ще погледна утре и вентилатора дали не е прашасал много.

ПП Роли писали сме заедно. Твоя хладилник има ли вентил за допълване?
kretio74 - специалист
Много зависи от майстора на хладилника. от 10 г. се занимавам с техника 2ра ръка и мога да кажа че ако е зареден и залепен както трябва кара като нов. Вкъщи имам една комбинация Бош от Германия които вече 5та година кара без ядове, а Аристона на 2г.му смениха гаранционно компресора и седя 2 месеца за платка :-D. В Бг се продават нови незнайно кви ментаци и боклуци. Не може в Германия един уред да е примерно 500-600 евро, а същия в Техно-полис маркет да е на цена 500-600 лв. А кажете къде е уловката.
Колега препоръчвам ти компресор 2ра ръка Аспера или Данфус, кадърен (проверен) майстор и за около 100 лв имаш нов хладилник.

Тема "Хладилник- дзверски разход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: