Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stivemaster - майстор
Ей професионал тез капаци вдясно не са много майсторки сложени май , малко са наобратно.
EDI - майстор
Фолиото ще го пази отдолу да не му протече.
Илиян Илиев™ - майстор
Кое му е обратното, че аз нещо май не забелязах? :?
stivemaster - майстор
Капаците по билото вдясно са наобратно , представи си че по тях тече вода - къде се отича ? Виж тези отляво и ще се сетиш.Освен ако билото не слиза надолу към връзката с уламата а от снимката да ни се струва друго.
Тани - модератор
Капаците в дясно са хоризонтални и няма значение в каква посока са сложени! Виж керемидите за да се ориентираш!
Илиян Илиев™ - майстор
Просто е зрителна измама от ъгъла на снимане според мен.
професионал - специалист
Стив,отвори очите,погледни хубаво и ни обясни как се оттича водата от ХОРИЗОНТАЛНО било, (щом е било,ясно е,че е хоризонтално ама айде) и ако ме убедиш,че си прав и водата ще се оттича по-добре,ако обърна капаците обратно(с тесната страна към тройника),ще ги обърна,ако и да нарушавам естетиката на покрива!
  • П.П.
Разгледай продуктовия каталог и инструкцийте за монтаж на Брамак и обърни внимание на снимките и видеоклиповете с монтаж на тройници(връзки било-маия).Между другото,инструктора провеждащ тези инструктажи(май се казваше Йото Терзиев) остана много доволен от изпълнението на покрива,намери само един кусур,но той се получи заради некадърно монтирани олуци-наложи се да издърпам първия ред керемиди максимално нагоре,за да не прехвърля вода при по-силен дъжд,но след като му обясних причината,даде одобрението си.Поздрави!
stivemaster - майстор
Може и да се заблуждавам зрително прощавай , но въпреки това разчитай основно да издържи фолиото отдолу.Това че ги мързи Брамак да донесат форма за хоризонтален билен капак едвали им прави добра услуга но ....И понеже се вслушваш в консултантите им сигурно ти е казал този който е идвал ако не , в инстукцията им трябва да го пише , че капаците не се режат под 2/3 от дължината или под 35 см. 5 - за припокриване и поне 30 видима част .В твоя случай е станало неправилно и ще се съгласиш грозно , веднага след тройния капак това парченце.
Забележките са добронамерени няма нужда да се набираш сега.
професионал - специалист
Стив,приемам извинението ти,а в продуктовата гама на Брамак няма друг вид капаци освен горепоказаните-ти може и да си виждал някъде,но мисля,че не е било тук-в БГ.За рязането на същите си прав-не стана много издържано,но иначе трябваше да режа почти всички капаци от маията и съществуваше опасност да се изкриви правата,образувана от долния ръб на капаците,направих този компромис-още повече,че тази част от покрива няма начин да се види от друго място,освен от самия покрив от където е правена снимката.Поздрави!

Тема "Сух монтаж или подмазване на капаците" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: