• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
На входа на бойлера имаш ли обезвъздушител? Защо не си "хванал" студената вода от лирата направо към тръбата от бойлера, а си я качил нагоре. Излишно съпротивление :) Вероятно заради пустата красота. Аз съм на принципа да работи, пък ако може и да е красиво, още по-добре.
grants - специалист
gnt69 написа:
Щом като е работило нещо се е променило. Например чистил ли си филтъра на помпата. Също така един притворен кран преди бойлера би свършил добра работа. Секретния кран на лирата може да се погледне. Скоростта на помпата може да се увеличи. :partyman:
Това е странното, че нищо не сме променяло барали и т.н. тя тъщата живее там и само си включва/изключва камината. Този отоплителен сезон също си работеше, до сега сигурно са изгорили към половин тон пелети но проблема стана преди няколко дена .. идеята с карана преди бойлера и на мен ми дойде на ума с цел да се намали притока към серпентината да може да ходи повече към лирата.

@andy_forresite не е заради красота ами това бе единствения начин да вкараме тръби в банята - от тавана направо надолу в банята. Иначе на топлата вода (най-високата точка на системата) си има обезвъздушител и като цяло системата е обезвъздушена добре и съм сигурен, че няма въздух.
4799inpl64 - специалист
gnt69 написа:
grants написа:
Системата я пуснахме миналата година и работеше, имах опасения дали ще топли бойлера но всичко беше точно и с бойлера и с лирата. Преди седмица обаче лирата спря да се топли,
Щом като е работило нещо се е променило. Например чистил ли си филтъра на помпата. Също така един притворен кран преди бойлера би свършил добра работа. Секретния кран на лирата може да се погледне. Скоростта на помпата може да се увеличи. :partyman:
Така описано -проблем с лирата.пусни от колектора да вьрти малко само тоя крьг.мисля че скоростта на помпата няма значение.според мен или вьздух или глеч.и филтьра-колегата е прав.
Те затова едно радиаторче!
grants - специалист
Колеги мисля че проблема е в студената вода там където е тедката .. понеже водата от камината влиза в тедката и след това директно в серпентината тя се затопля по-бързо. Съответно на изхода на студената вода на серпентината водата вече е топла (45-50гр) , докато студената вода от лирата е още около 30 че даже и под това. Та тея две температури се сблъскват на едно място и си мисля, че топлата продължава да си циркулира докато студената от лирата стига до тедката и не иска да превърти. Входа на топлата вода на лирата се загрява горе долу еднакво с този на серпентината, което ще рече че с топлата вода всичко е ок .. :?
  • 1
  • 2

Тема "Лира за баня свързване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: