root666 написа:Колега торбалан, а с винтове захваща ли го, или само го лепи за замазката?с винтове в бетона ли?
то при мен замазка няма...
само е лепено, но като се лепи - няма нужда от никакви винтове и пирони...
това лепило лепи ненормално здраво

root666 написа:Колега торбалан, а с винтове захваща ли го, или само го лепи за замазката?с винтове в бетона ли?
torbalan написа:моето се сглабяше като лего...
със съвсем леко причукване се уплътнява екстра...
професионал написа:Добре е станало дюшеменцето-само да вметна една идейка-аз под мойте подложки,които бяха направо върху плочата,без замазка,напълних с полиуретанова пяна за да подпира между опорните точки и да обира вибрацийте.Поздрави!Благодаря за добрия съвет, но е малко късно...подложките при мен (където има) са на не повече от 20 см. една от друга, надявам се да няма големи грижи с вибрациите
професионал написа:Аз казвам "подложки" на гредите върху които се кове дюшемето.именно...
parketmilanov написа:само да вмъкна едно виждане което е малко след дъжд качулка, аз лично за мен бих сгъстил гредите/майките/през 35-40см.тук някои или снимката лъже или са на 60?
може и да не довиждам на тъвното ,иначе брависимо за упорството и доброто отношение къмтудървото поздравления.
и още един съвет, остави си го преди да го циклиш фугираш и байцваш и лакираш поне 10 ина 20дена нека си се намести доаклиматизира и ако има да доизсъхва ,и след това запечатка.
поздрави и чакаме снимки от финала
Chefo77 написа:Байцването (ръчното) се прави от двама. Първият нанася с дунапренов валяк, втория с въртеливи движения с парцал го втрива, разнася и обира едновременно. Лошото е, че трябва да се прави в абсолютен синхрон и равномерност на движенията - иначе наслоява грозно. И преди байцването дървото трябва да е изциклено перфектно - никакви ъглошлайфи, никакви багери (едновалова циклачна машина) - трябва да е изшлайфано перфектно - лентова машина и/или дискова.
А машинното байцване ... за него да говорят колеги, които са го правили.
Байцът маслен ли ще е или воден?
АЗ лично мразя да байцвам. За тази цел си има готови, байцвани и лакирани паркетиИмай предвид, че чамът пие.
И пак аз лично - бих оставил цвета оригиналния.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: