Напишете въпрос свързан със санирането.
ivanovrg - специалист
пароизолация се прави на външна стена,където разликата в температурите от двете страни на стената е голяма
на вътрешна стена можеш да сложиш на 50-60 см от към тавана и от към края на стената,там където има голяма температурна разлика
Чаро - Акълия
За мен основно значение за мястото на изолацията има вида отопление!
Ако си на фино регулирано и постоянно отопление (+/- 1гр- климатици, термопомпи, газ, пелети, ток...) по-добре е с вътрешна изолация(направена както си му е реда- под, таван и всички стени). Също и ако охлаждаш...
Ако си на твърдо гориво и нямаш регулация на стайната температура - слагай външна. Да има какво да компенсира, кат загасне камината/котела.
vk - специалист
Имаш ли толкова място, че да слагаш 5 или 10 см вътрешна изолация ?
Това което съм чувал за вътр.изолация е изместване точката на замръзване по-близо към вътрешната страна. Но това само ако са външни стени. Ако си на "калкан" няма проблеми.
Според мен най-добре продукти от XPS (fibran, "Styrofoam" на Dow chemical и др.)
torbalan - Дървен философ
точката на замръзване е по-малкия проблем...
за мен по-гадното е мухала, под вътрешната изолация...
Dzver - специалист
поне не се изказвайте с недомлъвки..
къв мухал сега пък под изолацията..
Pooh - майстор
Освен с недомлъвки - няма как.
Мухъла зад гипсокартона е като Дядо Мраз - всички са чували за него, но никой не го е виждал.
Humppa-1 - напреднал
Изолацията има място или в стената или (предимно)отвън стената. Това си е мое мнение и не ангажирам никой с него.

Според мен работата на изолациятя е да попречи на акумулираната топлина на конструктивните елементи да бъде изпусната в околното пространство. Ако греша - поправете ме!
Pooh - майстор
Humppa-1 написа:
Изолацията има място или в стената или (предимно)отвън стената. Това си е мое мнение и не ангажирам никой с него.

Според мен работата на изолациятя е да попречи на акумулираната топлина на конструктивните елементи да бъде изпусната в околното пространство. Ако греша - поправете ме!
Все си мислех, че Изолацията е да ИЗОЛИРА. Примерно да затруднява преминаването на топлина през т.нар. "конструктивни елементи", а сега се оказа, че "конструктивните елементи" трябвало да акумулират ... :?
То вярно е любителски форума, ама чак пък толкова ...
torbalan - Дървен философ
лично аз дядо мраз не съм виждал, но мухъл под вътрешна топлоизолация - винаги, когато сме сваляли у приятели е имало... и няма как да няма де :)

и стига с тая акумолирана топлина...
лятно време, стените са топли, така че в началото на отоплителния сезон външната топлоизолация ще пречи на стените да изстиват :)
нищо не губим от това, че изолацията е от вън :)
Tsilkov - майстор
Аааа мухала под гипсокартона и аз съм го виждал в на комшиите стената -то вярно беше изпълнено кофти ,ама гледката е терсене :rolleyes: .Вътрешната изолация има смисъл ама аз до сега не съм видял някой да санира апартамента като изолира и пода и тавана (а на панелките даже и по вътрешните стени би трябвало щото са бетон).

Тема "Гипсокартон или стиропор за вътрешна изолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: