• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ditronix - специалист
86dB усилване от антена :shock: ?!? Баси,докъде стигнала техниката :lol:
Tsilkov - майстор
Да извадя темата от пепелта - след 2 години вече цифровизацията е факт а според сайта в София има 15 канала
http://www.cifronim.com/%D0%B8%D0%B7%D0 ... D1%8F.html
Така че проекта се подновява - за сега обаче маи просто ще вържа само моя апартамент.
По сметките на Fender_str само за моя апартамент имам затихване от 5 dB (0,36*14) и две превръзки на кабелите (те колко затихват). Самия телевизор от колко dB има нужда за хубав сигнал?
velas - специалист
Сложил ли си външна антена или не?

Ако не си, в големите градове сигнала е доста силен и не би трябвало да има проблем с вътрешна активна антена.
Duke_BG - специалист
купи хубава антена за цифрова телевизия, сложи в сървърното един усилвател с един вход и три изхода на +20 db
продават го в конрад на цена около 14 лв ( ползвам такъв за кабелната - един абонамент три етажа с общо 8 телевизора и цифровия сигнал не се филтрирра от него (DVB-C) , вече поне 5 години без проблеми )
вържи се ти към единия от изводите и комшиите към другите при необходимост от разширение слагате сплитер на изходите на усилвателя.

Поздрави
nikolovvd - майстор
Аз съм със стайна антена с вграден усилвател от Лятото. Докато имаше проби и настройки в тестовия период ми изчезваше картината, когато мине автомобил по улицата. От 2 месеца и нещо телевизора работи с антената без да е захранена с напрежение от адаптера, т.е. сигнала е толкова силен, че усилването е излишно. Хващат се 11 програми (една HD) от три мултиплекса с перфектно качество. Мисля че в близко бъдеще ще станат поне 20-25 програми.
lyubohar - майстор
За София ползвам една активна антена 41dB.
PHILIPS SDV6226 DIGITAL ANTENNA
Идеално си работи.
vk - специалист
nikolovvd, тия антени, които искат 5 волта захранване(някой им викат активни), те работят ли без захранване ?
Защото се чудих дали да вземам такава, именно заради захранването. Още един контакт, още един 24 часов консуматор. Но ако работят без захранване - това е чудесно ! Бях се спрял ей на тази антена: http://www.technomarket.bg/products/091 ... srt-ant-45
velas - специалист
Работят разбира се. Като й пуснеш захранването и тръгва усилвателя... :)
самоход - специалист
Можете да проверите "Методика за намиране на място на стайна антена за "цифрова" телевизия". Резултатно нещо.
  • 1
  • 2

Тема "Вързване на антена за ефирна телевизия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: