Evgeni30 написа:Имам едно въпросче:Според не, защото: ако ти трябва инцидентно /за кратко време/ намери си от приятел, за повече употреба си вземи нещо друго. П.С. бормашините не са създадени за пробивне в бетон, камък...мен например ме дразни, че всички бормашини имат ударен механизъм-ЗАЩО???...много е тъпо, за такъв вид пробивания си имам ПЕРФОРАТОР, тъпо е да караш бормашината да пробива бетон, камък
мисля да си взема бормашина, Budget от хипермаркерт за 20-25 лв (ударна) , ще мога ли да пробивам дупки в панел или да си взема ударна бормашина за 70 лв. Любител съм,. Тези Budget се опасявам да не са слаби и да не могат нищо да правят !
Защо да е тъпо? Обиждаш ли я нещо?!
Я стига глупости. Аз също съм любител. Досега ми се е наложило в панела да пробия 10тина - 20 дупки за година, две. Имам Макита 2051, но с не я не съм дупчил бетон. Дупчил съм с един райдер от 20 лв. Не ми се е дърпал досега. Единствено трябва търпение. При положение, че ще се ползва за любителски цели не виждам защо трябва да се инвестира в перфоратор за 100 лв.
П.С.
Ясно е, че с бус/камион по-лесно можеш да преместиш багажа от един апартамент в друг, ама и наличната кола ще свърши работата.

В къщи съм направил за момента не повече от десетина дупки за анкери и винаги съм взимал на заем перфоратор от приятели. Няма смисъл да си купуваш перфоратор за 20 дупки, особено ако пък си ги решил и ти трябва за половин час само да надупчиш. Боша колкото и да го хваля няма да ти свърши работа за бетон (винтоверта), но за всичко друго като дърво и метал си е направо супер, ето даже съм взел този от работа да си направя едни рафтчета, имам едни плоскости останали от талашит и съм взел и зегето (Металбо) да си ги нарежа и после ще играе винтоверта....
 В къщи съм направил за момента не повече от десетина дупки за анкери и винаги съм взимал на заем перфоратор от приятели. Няма смисъл да си купуваш перфоратор за 20 дупки, особено ако пък си ги решил и ти трябва за половин час само да надупчиш. Боша колкото и да го хваля няма да ти свърши работа за бетон (винтоверта), но за всичко друго като дърво и метал си е направо супер, ето даже съм взел този от работа да си направя едни рафтчета, имам едни плоскости останали от талашит и съм взел и зегето (Металбо) да си ги нарежа и после ще играе винтоверта.... Искам да кажа, че ако ти трябва перфоратор за няколко дупки няма смисъл да си купуваш, намери си назаем
  Искам да кажа, че ако ти трябва перфоратор за няколко дупки няма смисъл да си купуваш, намери си назаем