А този проблем с окислението съществува ли при XPS-a и за какво време се случва?

Илиян Илиев™ написа:Добре де. Един от водещите производители на покриви предлага следното нещо.Вадя го от сайта:
http://www.monier.it/prodotti/wierer/so ... legno.html
Ние сме го правили на един покрив. Защо го предлагат, щом епс се скапва от контакта с кислород?
п.п. Производителя издаде сертификат за 20 годишна гаранция.
Защита от студ (през зимата) U - W/m²K Топлопреминаване - U-стойност - W / m² K 0,34 за 8 см. за 10 см е 0,27 за 12 см е 0,22
Lambda - W / МК 0,032 при всички дебелини/8,10 и 12 см/,което ми е странно.
Ще помоля колегата Tsilkov да коментира U-стойността,вижда ми се много висока!Това е стиропор с графит.Самата технологична новост да се влага графит в стиропора при външен монтаж говори,че е било нужно нещо да се направи за дълготрайността на стиропора,иначе от какъв зор,ако няма проблем ще се налага влагането му и оскъпяване на продукта?

.За съжаление е още по-податлив на стареене и чуплив дори от стиропора затова се предлага основно на панели.
 .За съжаление е още по-податлив на стареене и чуплив дори от стиропора затова се предлага основно на панели. Че е по скъп съм съгласен,но че е по податлив на стареене и чуплив ......?????
 Че е по скъп съм съгласен,но че е по податлив на стареене и чуплив ......?????  Аko  не го пече открито слънце ,а тук ще има най малко кермиди няма проблем
Аko  не го пече открито слънце ,а тук ще има най малко кермиди няма проблем