купувам лентата от един пич в Казичене
той си има и машинка за челно заваряване и направо ми ги слепва
6лв. за метър и 5лв. за заварка
взима и по 1,2лв. за заточване и чепраз
а пиланата я имам доста отдавна (15 години) и непомя от къде съм я купувал
иначе можеш да провериш в Камартон те продават всякакви ленти
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kendal
- специалист
85 мнения в "НАПРАВИХ СИ САМ БАНЦИГ"
Здрасти alata_69, имам следното питане : искам да разрежа дъски с дебелина 34мм и височина 35см - на 4,
така, че да се получат 4 по 7-8 мм и съответно търся къде да я свърша тази работа.
Поздравления за банцига. Нямаш тлф или мейл в профила и затова питам тука :
съгласен ли си да ми свършиш тази услуга с банцига ?
оставям ти мейл и телефон. Мерси предварително.
niki_nikolov72bg@yahoo.com , 0886 664926
така, че да се получат 4 по 7-8 мм и съответно търся къде да я свърша тази работа.
Поздравления за банцига. Нямаш тлф или мейл в профила и затова питам тука :
съгласен ли си да ми свършиш тази услуга с банцига ?
оставям ти мейл и телефон. Мерси предварително.
niki_nikolov72bg@yahoo.com , 0886 664926
brad4edat
- специалист
Колелата на бандзига трябва да имат задължително лек R в средната си част, или леко напред или назад според нея в зависимост от широчината на лентата с която ще се работи. Дъното на зъба трябва да се показва 1-3мм напред от колелото. Чепраза се прави от половината на височината на зъба, а не от дъното!!!!!! В противен случай ще имате проблем с пукането на лентите, в предната им част. Завива се челната част на върха на зъба а задната трябва да се скрива зад нея, иначе дори и при добре наточена лента, лентата няма да реже защот ще реже не с върха на зъба а с гърба му. Повечето фабрични чепразила не могат да направят такъв тип чепраз, а правят възможно най-неправилния с завиването още от дъното на зъба. Там се създава зона на усукване и напрежеие в метала и ако имате и проблеми с бандзига, като лагери за смяна и лентите почват да цъфтят като майски рози
Ако пука лентите отзад, то машината не е центрована, няма сходимост на колелата!!
Задължително се прави центровка на бандзига, като когато въртите колелата с ръка -напред и назад, лентата не трябва да мърда нито навътре нито навън според колелата, трябва да остава постоянно в работно положение. Тази центровка е задължителна, иначе дори бомбето и гумата на колелата няма да ви спасят от изхвърлянето или налапването на лентата.
Гума за залепване на колелата можете да си вземете от завода в световрачане ZEBRA, задължително със 2 слоя вътрешна армировка от плат и не по-дебела от 3мм. Препоръчително е да е и масло устойчива, ако колелата ви са метални и миете лентите с нафта. Гумата я продават на топове-рола.
Лентоводача трябва да е със лагер, да лагерува, а не на втулка, че започват едни грозни гледки после и едни проблеми с посиняване на лентите
Задължително се прави и баланс на колелата.
Машинката е станала много добре

Задължително се прави центровка на бандзига, като когато въртите колелата с ръка -напред и назад, лентата не трябва да мърда нито навътре нито навън според колелата, трябва да остава постоянно в работно положение. Тази центровка е задължителна, иначе дори бомбето и гумата на колелата няма да ви спасят от изхвърлянето или налапването на лентата.
Гума за залепване на колелата можете да си вземете от завода в световрачане ZEBRA, задължително със 2 слоя вътрешна армировка от плат и не по-дебела от 3мм. Препоръчително е да е и масло устойчива, ако колелата ви са метални и миете лентите с нафта. Гумата я продават на топове-рола.
Лентоводача трябва да е със лагер, да лагерува, а не на втулка, че започват едни грозни гледки после и едни проблеми с посиняване на лентите

Задължително се прави и баланс на колелата.
Машинката е станала много добре

kuuuuuul
- майстор
Направо красота,страшно ми харесва,качи снимка и като го лакираш.
И аз на скоро си купух един по малък на старо и тамън се чудех как да го настройвам и от къде да взема ленти,имам няколко стари които трябва да се наточат,но не знам къде в западния край на София.
Много полезна информация от brad4edat,а как да си купя от гумената лента(цял топ ли трябва да взема) колко струва.

Много полезна информация от brad4edat,а как да си купя от гумената лента(цял топ ли трябва да взема) колко струва.

Тема "НАПРАВИХ СИ САМ БАНЦИГ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература