• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kendal - специалист
а би ли споделил откъде я купуваш, че моите нещо не биват вече .
alata_69 - специалист
купувам лентата от един пич в Казичене
той си има и машинка за челно заваряване и направо ми ги слепва
6лв. за метър и 5лв. за заварка
взима и по 1,2лв. за заточване и чепраз
а пиланата я имам доста отдавна (15 години) и непомя от къде съм я купувал
иначе можеш да провериш в Камартон те продават всякакви ленти
MrMurdjo - майстор
Чудесно се е получил банцигът.
Няма ли опасност заоблеността по периферията на колелата бързо да се износи?
alata_69 - специалист
върху колелата срязах вътрешна гума от колело и я сложих
хем да не се изнасят колелата хем е по безшумен
kendal - специалист
благодаря за информацията колега,а тези от Tехнолес имаш ли някакви впечатления за тях?
alata_69 - специалист
мисля че технолес продават и сандвик
само съм чувал не съм ползвал техни ленти
bogomilZ - специалист
kendal написа:
благодаря за информацията колега,а тези от Tехнолес имаш ли някакви впечатления за тях?
аз ползвам само на технолес - перфекти са
за финно рязане ползвам ленти за цветни метали със закалени зъби
Здрасти alata_69, имам следното питане : искам да разрежа дъски с дебелина 34мм и височина 35см - на 4,
така, че да се получат 4 по 7-8 мм и съответно търся къде да я свърша тази работа.
Поздравления за банцига. Нямаш тлф или мейл в профила и затова питам тука :
съгласен ли си да ми свършиш тази услуга с банцига ?
оставям ти мейл и телефон. Мерси предварително.
niki_nikolov72bg@yahoo.com , 0886 664926
brad4edat - специалист
Колелата на бандзига трябва да имат задължително лек R в средната си част, или леко напред или назад според нея в зависимост от широчината на лентата с която ще се работи. Дъното на зъба трябва да се показва 1-3мм напред от колелото. Чепраза се прави от половината на височината на зъба, а не от дъното!!!!!! В противен случай ще имате проблем с пукането на лентите, в предната им част. Завива се челната част на върха на зъба а задната трябва да се скрива зад нея, иначе дори и при добре наточена лента, лентата няма да реже защот ще реже не с върха на зъба а с гърба му. Повечето фабрични чепразила не могат да направят такъв тип чепраз, а правят възможно най-неправилния с завиването още от дъното на зъба. Там се създава зона на усукване и напрежеие в метала и ако имате и проблеми с бандзига, като лагери за смяна и лентите почват да цъфтят като майски рози :lol: Ако пука лентите отзад, то машината не е центрована, няма сходимост на колелата!!

Задължително се прави центровка на бандзига, като когато въртите колелата с ръка -напред и назад, лентата не трябва да мърда нито навътре нито навън според колелата, трябва да остава постоянно в работно положение. Тази центровка е задължителна, иначе дори бомбето и гумата на колелата няма да ви спасят от изхвърлянето или налапването на лентата.

Гума за залепване на колелата можете да си вземете от завода в световрачане ZEBRA, задължително със 2 слоя вътрешна армировка от плат и не по-дебела от 3мм. Препоръчително е да е и масло устойчива, ако колелата ви са метални и миете лентите с нафта. Гумата я продават на топове-рола.

Лентоводача трябва да е със лагер, да лагерува, а не на втулка, че започват едни грозни гледки после и едни проблеми с посиняване на лентите :lol:

Задължително се прави и баланс на колелата.

Машинката е станала много добре =D>
kuuuuuul - майстор
Направо красота,страшно ми харесва,качи снимка и като го лакираш. :prayer: И аз на скоро си купух един по малък на старо и тамън се чудех как да го настройвам и от къде да взема ленти,имам няколко стари които трябва да се наточат,но не знам къде в западния край на София.
Много полезна информация от brad4edat,а как да си купя от гумената лента(цял топ ли трябва да взема) колко струва. :? :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "НАПРАВИХ СИ САМ БАНЦИГ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: