Всички имаме коли, нали ?
cvetanmu - специалист
:) Чефо те вече "гърмят" от началото на годината, а колегата пуснал темата - има закон и в него
никъде не е цитирана кубатура на двигател.
Нямат основание да не ти признаят катализатора - с допълнително указание не се отменя закон.
Отиди в общината и настоявай да го впишат, а ако откажат изискай писмен отказ, в който да е посочено основанието за отказа.
С този отказ можеш да подадеш жалба на по висша инстанция.
SHADOWAWS - специалист
Chefo77 написа:
Хайде не давай такива акъли, моля те, защото някой като го изгърмят за неплатени данъци, оправданието "Един в един форум ми каза да не я регистрирам" не важи ...
Всъщност, много полезно е вече да почнат да гърмят, 'щото ми писна от дребни тарикати :wink:
Просто споделям мисъл, минала през главата ми в дадения момент....както и да е, не съм се засегнал от мнението ти колега.
И пак ще споделя една мъдрост - Да сте чували приказката: "Чувам какво искаш, ама не чувам какво предлагаш?" Тоз въпросе нещо като максима на нашето време в което живеем. Даже е ЗАКОН за бюрократщината! А дали ще "изгърмя" вече си е мой проблем и аз ще си нося отговорност от действията, нали? ;) Все пак, всеки решава в кой съвет ще се вслуша.
А ако "гърмялите" са толкова много, защо повече от половин българи не са изгърмяли? (отговора е, че има пролуки в системата). Така седят нещата - просто е, и именно защото е просто, много неща не са наред реално!

В тоя ред на РЕАЛНОСТ, мога да споделя нещо по темата:

1. Електронния фиш (да те снима камера за превишена скорост) е чиста пунта мара работа! Шеф на КАТ с 27 годишен стаж ми го е казъл, и допълва: "Не те ли хване служител на Пътна Полиция на място с радара, значи може да не се плати глабата."
Прост пример от скоро (2-3 месеца): Баща ми кара моята кола, аз съм до него в колата. Снимаха ни с превишение около 18КМ от ограничението. Значи към 20 кинта фиш. Да ама фиша се праща на мое име по адресната ми регистрация по ЛК. Сега, понеже на снимката се вижда, че НЕ АЗ съм зад волана на МОЯТА кола, то има следния казус:
- Баща ми плаща фиша (защото той е бил зад волана, ама реално няма да го плати) А не АЗ защото колата е моя! До тук е ясно нали? ;)
- А ами ако моята адресна регистрация е в чужбина, кво правим? (аз знам, ама няма да ви казвам всичко я! :-D
- А ако баща ми е в чужбина (и аз примерно)? Кой и кога ще се плати глобата? Мине ли 1 година, и фиша става НЕСЪБИРАЕМ!
2. В съдът СЕ ЛЪЖЕ (НЕ ВИ съветвам да го правите обаче!) и ще продължи даването на лъжливи показания!

3. В 99,99% НЕ МОЖЕ да докажете, че охранителната фирма, която сте наели е ВИНОВНА за нанесените щети или загуби (било за разбит магазин, дом или за каквато и дейност сте я наели! Остава само 0,001% в който може да докажете, че СТЕ ПРАВ (за което ще трябва да знаете къде да търсите. Слава богу, само едно нещо ВСЕ ОЩЕ не може никоя охранителна фирма да подправи или "скатае" !

4. Защо не се глобяват неправилно пресичащи пешеходци? (всъщност от 2-3 месеца всеки Пътен Полицай трябва да му се водят по 20 такива глобени пешеходци! Това ПАК е пунта мара работа, ама е направено от МВР с цел "да се отчита дейност"! Да ама тук има следното:
Пример: Пресичам неправилно (дреме ми) и хоп "изкача от храста полицай гладен сержант Дълбоко ГОнавира" с ей такава усмивка :mrgreen: и те почва както си му е реда. Са, мислите ли че ще почна да се :prayer: ? - НЕ. просто вадя късмета, че съм без документи. Е, не може да ми драсне фиша за неправилно пресичане - вярно. Но пък може да съм попаднал на същински :snakeman: дето не са му пуснали снощи любимата чалга песен в кварталното заведение и да ми се такова таковата по друг член от друг закон, но да бъдем реалисти все пак "Какъв е шанса да ме гепят за неправилно пресичане, независимо дали имам или нямам в себе се ЛК или друг документ за самоличност !?! Едно пояснение: В закона за личните документи, шофьорската книжка НЕ Е документ за самоличност, защото на нея НЕ Е ИЗПИСАН АДРЕСА НА КОЙТО ЖИВЕЕШ! А под "друг документ за самоличност" може да се разбира в пълна сила примерно разрешителното за бойно огнестрелно оръжие - в него пише всичко от ЛК, че и снимка има! ;)

Ае стига съм "тарикатствал" че много ще ви дойде :)

Обратно на темата обаче. Познавам 31 човека, дето не са си регистрирали колите в общината! Повечето са от София....явно е масова практика за столичаните в повече :-D Не, не се гордея или хваля че имам такива приятели и познати, просто споделям. Много от тях съм ги питъл защо така са направили и всички едно и също ми отговаряха. А на въпраса: "А ако те хванат, кво ще правиш?" едни казват "Ми ще видим" друг "А ама как общината ще докаже колата ми къде си я карам - в България общини много бе! Това че на табелата с номера е регистрирана в София не ме прави Софиянец при положени, че живея, работя и карам колата си в Стара Загора" трети ми вика "То катаджията не ти иска бележка за платен в общината данък, не знаеш ли!?"....
Та правете си сами изводите КОЕ-КАК-КВО-ЩО! И умната, а не русата! :)
Junak - майстор
Малееее, как не те домързя толкоз да изпишеш #-o
SHADOWAWS - специалист
Junak написа:
Малееее, как не те домързя толкоз да изпишеш #-o
Ми виж ми подписа, прегледай преведения материал от мен там, после хвърли и ако искаш във форума едно око колко съм изписъл И там... и после прецени :-D Толкова по този въпрос.

Сега по темата: Колега mar80, какво стана от събота насам?
inspo - майстор
Само да вметна, че повечето "тарикатлъци" дето си ги писал нямат нищо общо с реалността.
Ако ти си бил в чужбина, ама ако баща ти бил в чужбина.. Ми то си има ред за тази работа.
Щом са ти пратили глобата значи я дължиш ти - докато не предоставиш информация, че е карал друг.
През това време опреш ли до работа с администрцията или пък тръгнеш да излизаш извън Бг - първо си плащаш задълженията и после другото..
Един ей така звъня на баща си от границата да му плати задълженията защото не го пускаха да излезе.
Като пресечеш неправилно и нямаш документи може да отнесеш и глоба затова, че си без документи и да поседиш в районното.
Никой не го интересува дали и къде си караш колата, ако искаш я зарови в някоя дупка ,където е регистрирана там дължиш данък, а данъците ти се трупат и като нищо ще си ги платиш с лихвите...
Естествено винаги има и начин да ти се размине или да мине давност, ама недей да си вярваш много...
SHADOWAWS - специалист
inspo написа:
Само да вметна, че повечето "тарикатлъци" дето си ги писал нямат нищо общо с реалността.
Ако ти си бил в чужбина, ама ако баща ти бил в чужбина.. Ми то си има ред за тази работа.
Щом са ти пратили глобата значи я дължиш ти - докато не предоставиш информация, че е карал друг.
През това време опреш ли до работа с администрцията или пък тръгнеш да излизаш извън Бг - първо си плащаш задълженията и после другото..
Един ей така звъня на баща си от границата да му плати задълженията защото не го пускаха да излезе.
Като пресечеш неправилно и нямаш документи може да отнесеш и глоба затова, че си без документи и да поседиш в районното.
Никой не го интересува дали и къде си караш колата, ако искаш я зарови в някоя дупка ,където е регистрирана там дължиш данък, а данъците ти се трупат и като нищо ще си ги платиш с лихвите...
Естествено винаги има и начин да ти се размине или да мине давност, ама недей да си вярваш много...
Е ква информация да им давам бе? Нали се виждам на снимката че НЕ АЗ съм зад волана!!!
А дали имат или нямат....аз знам за мен си, ти за себе си! Въпрос на преживян опит е ;)

Я ми извади справка за стъпка по стъпка като се купува кола, да речем за по лесно "от човек" а не автокъща или чужбина, как седи въпроса с бумащината И бюрократщината тогава!

Щото не отдавна видях кое как Става и НЕстава, независимо какво пишело по дебелите книги. Пич, в 21-ви век сме...или парата или връзките са движещата сила (май парата повече)!
inspo - майстор
SHADOWAWS написа:
..... Пич, в 21-ви век сме...или парата или връзките са движещата сила (май парата повече)!
Е да, то и затова в 21 век България я припознават за кенефа на Европа...
Жалко...
Няма да коментирам повече !
mar80 - специалист
Не съм ходил още, не мога да намеря време. Като отида ще пиша какво е станало.
roly - специалист
След 96- та всички коли имат катализатори,
но за данъчните проблема е по- скоро философски-
и те се ошашавиха от толкова шашми. :rolleyes:
Chefo77 - майстор
SHADOWAWS
Аз не съм искал да те засегна - ако исках, щях да го направя. Но като казах не давай акъли имах предвид наистина да не даваш акъли - не просто да не споделяш. "Бе що не им Е*Б*Ш майките на тия от общината???" не е споделяне :)
Всеки сам си носи кръста и това дали ще изгърмиш, или не, мен лично не ме касае. Имам един познат, който се правеше на хитър и даваше лев на полицаите, но не си правеше Гражданска Отговорност. И така години наред. Докато не направи катастрофа. Върна му се с мандарините, ако искаш вярвай. Друг пък имаше една камара актове неплатени - някой умник го посъветвал да не ги плаща, 'щото имали давност. Мдааа. Ама като му взеха в един момент книжката и като не можеше да иде на изпит, гледай как киха над 2000 лева наведнъж. Чакам и още един да изгърми скоро, има-няма 10-ина нерегистрирани автомобила, но там нещата ще станат много зле, защото директно от заплатата му могат да ги спрат. Толкова за тарикатлъка.
А по темата за камерите, снимките и т.н. има изписани много теми. Накратко - КАТ не ги ебе дали ти си карал, дали майка ти или кучето на съседа. Колата е твоя и докато не докажеш, че не ти си бил зад волана (демек докато някой друг не се съгласи да се наведе), ти си длъжник. Не го пробвай това, което казваш, ще останеш неприятно изненадан.
Пролуки в системата има и винаги ще има. Ама започват да ги затварят и тарикатчетата малко по малко ще почнат да опадат. Жална им майка тогава.

Тема "Данък МПС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: