Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
unax - помощник
naB4o написа:
Моите познания по ТЕ1 и ТЕ2 са по-скорошни, завърших преди 2 години :) Имах 4ки :) Задачите трябва да си ги потренираш и да не скачаш на това ниво, а от началото. Т.е. най-елементарни вериги със съпротивления, последователно и успоредно, и така, лека по-лека ще си хванеш материята, колкото да завържеш тройка. Най-лесно е ако си от ТУ-Варна, има разлепени по дърветата (или поне имаше) обяви, че решават задачи, срещу заплащане :)
Благодаря, идеята е не някои да ми ги реши а да ми обясни как да ги реша не искам на готово искам разяснения защото ще имам изшит на подобни може би задачи. Трябва да разбера как се решават. Благодаря все пак :)
Johny - майстор
Бих ти дал още един жокер.
Трябва да заземиш един произволен възел. т.е. да приемеш потенциала му равен на "0". Освен това тук имаш вериги със синусоидален ток и ще трябва всичко да записваш в комплексна форма.
naB4o - специалист
unax написа:
naB4o написа:
Моите познания по ТЕ1 и ТЕ2 са по-скорошни, завърших преди 2 години :) Имах 4ки :) Задачите трябва да си ги потренираш и да не скачаш на това ниво, а от началото. Т.е. най-елементарни вериги със съпротивления, последователно и успоредно, и така, лека по-лека ще си хванеш материята, колкото да завържеш тройка. Най-лесно е ако си от ТУ-Варна, има разлепени по дърветата (или поне имаше) обяви, че решават задачи, срещу заплащане :)
Благодаря, идеята е не някои да ми ги реши а да ми обясни как да ги реша не искам на готово искам разяснения защото ще имам изшит на подобни може би задачи. Трябва да разбера как се решават. Благодаря все пак :)
И аз бях много бос, въпреки че съм схватлив... Налагаше ми се да бачкам по цяла нощ и спях на лекции и упражнения. Български глад...
Та за такива като мен и като теб, както ми изглежда, даскалите правиха на края на семестъра ускорен курс за 5-6 дена по 5-6 часа, където на 10-12 човека всичко им се обясняваше. Срещу легално заплащане на касата разбира се, НО от там си схванах всичко, което не е изобщо толкова сложно. Само ти трябва време и желание. Лошото е когато го имаш, ама трябва да бачкаш и така :)
Успех
unax - помощник
Прикачен файл:
1a.JPG
1a.JPG (11.73 KиБ) Видяна 7725 пъти
горната схема начертана по този начин същата като тази от долу?
Прикачен файл:
1.JPG
1.JPG (83.1 KиБ) Видяна 7727 пъти
valentin112 - специалист
Ако на горната схема означиш местата на пресичане на линиите с точки...
unax - помощник
Прикачен файл:
1a.JPG
1a.JPG (11.87 KиБ) Видяна 7686 пъти
valentin112 написа:
Ако на горната схема означиш местата на пресичане на линиите с точки...
ето така ли?
правих схемата на ръка затова ги бях изпуснал
valentin112 - специалист
Да, така вече двете схеми означават едно и също.
unax - помощник
Прикачен файл:
1.1a.JPG
1.1a.JPG (18.41 KиБ) Видяна 7667 пъти
а когато се преобразува от реален източник на напрежение в реален източник на ток само резисторите ли се променят или всичко (кондензатор(С) и бобина(L2)) както съм го направил схемата или е грешно ?

I11 = I1
I22 = -I1
I33 = -I2
I44 = I2
I55 = -I3 - I4
I66 = I3
I77 = I
I88 = I6-I
I99 = I5 + I4 - I6
I1010 = -I
правилно ли са направени или съм сбъркал някъде
или записани по втория начин е по правилно :
I1 = I11 - I22
I2 = -I33 - I44
I3 = -I55 +I66
I4 = -I55 + I99
I5 = I99 - I1010
I6 = I88 - I
I = I77
Последна промяна от unax на вт ное 29, 2011 4:51 pm, променено общо 1 път.
lenko71 - специалист
Това последното за какво ти е не ми е ясно.
Давам ти два "жокера" по реда на заданието:
1. Да се начертае схема ако източниците са постояннотокови.
Какво е съпротивлението на R, L и C при постояннотоков режим?
Ако съпротивлението е =0 значи даваш накъсо, ако е безкрайно голямо значи прекъсваш веригата.
2. Да се изчисли Rекв от схемата на т.1 спрямо волтметъра ако всички са пасивирани
Как би изглеждала схемата (след като си я коригирал и в т. 1), ако източниците на напрежение и ток се заместят с техните (идеални) вътрешни съпротивлемия?
unax - помощник
lenko71 написа:
Това последното за какво ти е не ми е ясно.
Давам ти два "жокера" по реда на заданието:
1. Да се начертае схема ако източниците са постояннотокови.
Какво е съпротивлението на R, L и C при постояннотоков режим?
Ако съпротивлението е =0 значи даваш накъсо, ако е безкрайно голямо значи прекъсваш веригата.
2. Да се изчисли Rекв от схемата на т.1 спрямо волтметъра ако всички са пасивирани
Как би изглеждала схемата (след като си я коригирал и в т. 1), ако източниците на напрежение и ток се заместят с техните (идеални) вътрешни съпротивлемия?
Ако правилно съм разбрал, схемата трябва да придобие този вид:
Прикачен файл:
1.1a.JPG
1.1a.JPG (17.01 KиБ) Видяна 7595 пъти

Тема "2 Задачи по теоретична електротехника" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: