• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
При водно парно към което е свързан бойлер със серпентина историята с нагреватели в радиаторите според мен е безсмислена.Просто се намаля терморелето на бойлера на минимум и си готов без допълнителни инвестиции.Когато гори печката на парното бойлерът ще си изключи сам.По този начин ще се разпредели себестойноста за отопление между твърдото гориво и електричеството ,но в цялата система температурата ще е относително постоянна ,от това следва и другия момент - при малки температурни разлики на топлоносителя се икономисват ресурси за въстановяване на работната температура.
gogyto - специалист
Здравейте!
Имам панелен радиатор монтиран и искам да го ползвам.
Няма ли фирма която да произвежда нагреватели и за тях?
Преди години до колкото си спомням имаше някакви с издадено тяло в което е нагревателя,
бяха нашенско или руско производство, не мога да си спомня точно.
Та някой ако ме насочи или даде идея ще съм благодарен.
Поздрави!
gogyto - специалист
VLADO66 написа:
Гледаш присъединителна резба 1/2 http://www.darkon-heaters.com/BGrad.htm
Ами радиатора ми е панелен - листова стомана, няма как да се завре нагревателя..
Мисля си дали няма да стане с бойлер -5литров, но май ще трябва и помпа за циркулация на водата.
Последна промяна от gogyto на съб ное 23, 2013 4:01 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
gogyto написа:
VLADO66 написа:
Гледаш присъединителна резба 1/2 http://www.darkon-heaters.com/BGrad.htm
Ами радиатора ми е панелен - листова стомана, няма как да се завре нагревателя..
:datz: :)
gogyto - специалист
Нещо такова ми трябва

Изображение

Хора помагайте....
preslav - майстор
Ти прочете ли цялата тема - не е голяма. Оказа се, че цената на такъв нагревател е съизмерима с един конвектор, освен това някой е споделил за шума на врящата вода в неговите радиатори - ти готов ли си в стаята да имаш врящ чайник денонощно. Не искам да изпадам в подробности и да разсъждавам на темата за нужда от разширителен съд, възможен теч на вода, възможно замръзване на водата при продължително отсъствие от в къщи, ще ти трябва и термо-регулатор и т.н. Не искам да ти пресичам ентусиазма, но аз съм си взел петте пари от такива начинания и сега не бих се хванал с подобно нещо.
Успех и прочети темата - все ще научиш нещо преди да си налял пари в безсмислено и ненадеждно мероприятие.
gogyto - специалист
Да , аз темата съм я прочел и не само тази.
Просто исках да го употребя някак този радиатор, ама май работата отива на отказване :)
  • 1
  • 2

Тема "Нагревател за радиатор -има ли смисъл ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: