LazarGanev написа:Колко по-просто става с един затворен РСДа така е.Аз в момента съм със затворена,но ще я променя в отворена
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gomes_
- напреднал
32 мнения в "Въпрос за отворен циркулиращ РС"
joro_vn
- специалист
Друже, написал си че не си много наясно с тези неща, а вече си взел решение да сменяш котлето ???????
Най-вероятно подбудите ти са икономически, но вземи извикай някой малко-много професионалист да ти прецени проблемите и да предложи решение.
И в крайна сметка ако си твърдо решил да се вкарваш във филм със самоделно котле със съмнителни качества / щом производителя настоява за отворен РС /, то разширителния ти съд може да е в банята над лирата и да не се вълнуваш за замръзването му.
Най-вероятно подбудите ти са икономически, но вземи извикай някой малко-много професионалист да ти прецени проблемите и да предложи решение.
И в крайна сметка ако си твърдо решил да се вкарваш във филм със самоделно котле със съмнителни качества / щом производителя настоява за отворен РС /, то разширителния ти съд може да е в банята над лирата и да не се вълнуваш за замръзването му.
firediesel
- специалист
Някой беше публикувал тук този линк и преди тъй като е много ценен според мен http://www.pumptool.co.uk/Position.html.
gomes_
- напреднал
joro_vn написа:Друже, написал си че не си много наясно с тези неща, а вече си взел решение да сменяш котлето ???????Не съм много наясно с работата на разширителния съд свързан по този начин.Иначе от другото си имам някаква представа не съм чак толкова бос на тази тема както се казва.
Що се отнася до професионалистите които ме съветваш да извикам прочети тази тема
viewtopic.php?f=10&t=36782
Мисля че там съм обяснил всичко най подробно като вид изолация,квадратура,кубатура,големина на радиатори,мощност на котел.И съм сигурен че тук има достатъчно компетентни хора,които само по информацията която съм написал там могат да си направят извод за мощността на инсталацията както и дали е необходимо да е чак толкова мощна за тази кубатура която отоплявам.Прегледай я и ти ако има6 някакви познания в тази област и дай и твоето мнение
Що се отнася до разширителния съд мислех и над този вариант да е в банята.Но така РС ще се отклони много от вертикалата спрямо котела.А аз вече съм си пуснал две вертикални подцинковани тръби от котела на горе.Е може би с около 60 см. по в страни от котела са но предполагам че няма да е проблем.Проблема е само че ги пуснах 3/4
gomes_
- напреднал
lux_e_on написа:Може да му направиш куфар,но ще му е трудно да диша,а и парата ще скапе картона.По-добре изолирай покрива и му сложи отдушник и антифриз.От къде си,щото може пък да гопознаваме тоя инж. с котлетата?Мисля да свържя РС точно както е на картинката.Имам предвид че преливната тръба ще е над керемидите.Предполагам че по този начин дори и да го изолирам толкова добре няма да е проблем,защото парата за която казваш ти пак ще може да си излиза през преливната тръба.Ти може би имаш предвид онези съдове които са без капаче отгоре.Няма да е такъв ще бъде затворен отвсякъде-просто ще има три извода
Щях да забравя от Казанлък съм
gomes_
- напреднал
firediesel написа:Някой беше публикувал тук този линк и преди тъй като е много ценен според мен http://www.pumptool.co.uk/Position.html.Колега не ми стана мнго ясно от превода,който ми направи Google,но до колкото разбрах позиция две-там където низходяшата тръба е свързана на студената вода но преди помпата (а не след помпата така както аз съм го нарисувал на рисунката) се отнася за случаи когато тръбите захранващи РС са на височина от порядъка на 5-6 метра.Така ли да го разбирам,защото при мен височината на РС е около 6 метра.
Тема "Въпрос за отворен циркулиращ РС" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература