Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
tripioo - специалист
имах едно време такава маса .... така че знам каква е , ако искаш може да обясня как се сваля боя с пистолет за горещ въздух... (при шлайфане има по голяма вероятност за дефект)
toni_g79 - специалист
tripioo написа:
ако имате пистолет за горещ въздух и шпакла е още по бързо ...(тъй като е фурнирована маса трябва да се внимава да не се прошлайфа някъде..)
а ако е "гола" сървесина грунд не е задължителен , лак и боя имат добра атхезия към дървесината
а как ще се процеедира за краката ??
Трипио за лака съм съгласен ,но за боята [-X ,няма да влизам в подробности,просто го приеми като съвет от човек боядисал бая дървени къщички,от вътре и отвън :partyman:
Грунда се нанася след обезмасляване и матиране на лака.Проблема е,че не мога да ти препоръчам грунд... не ми се е налагало да правя тези упражнения в БГ.
Последна промяна от toni_g79 на нед фев 05, 2012 8:27 pm, променено общо 1 път.
miss_headshot - помощник
Миналото лято боядисвах вратата на банята и първо свалях боята точно с пистолет и шпакла. Предполагам и с лака е същото ?
toni_g79 - специалист
miss_headshot написа:
Миналото лято боядисвах вратата на банята и първо свалях боята точно с пистолет и шпакла. Предполагам и с лака е същото ?
Като е мат,хвани в един край и зашкури и сложи на едно место ,изчакай хубаво да изсъхне и пробвай с нокът дали ще пада лесно.Ако държи действай,като после го лакирай(това си е бг метод),който няма много общо с правилното изпълнение,но може и да стане.По принцип мата захваща по-здраво от лъскавите акрили,та може и да се получи :-D
miss_headshot - помощник
Отивам да пробвам да зашкуря лака и да го мацна малко да видим дали ще държи :)
Мерси!
toni_g79 - специалист
Трябвало е да вземеш на Dulux satin wood ако е имало(в баумакс мисля,че съм виждал).Не е толкова лъскав и щеше да си спестиш тези главоболия и упражнения :)
miss_headshot - помощник
Има в Практикер също Дулукс - спря ме цената от 30лв. Нямаха и тестери и дори казаха,че спират да продават - каквото е останало разчистват. Е, за него пак щеше да се налага да махам лака. Поне пише ,че може директно върху лъскави бои да се нанася, ама за лак не казват.

А друго решение е да ползвам мебелно фолио. Но се чудя дали е удачно за маса да се ползва. Върху фолиото може би пак малко лак за запазване ?
toni_g79 - специалист
miss_headshot написа:
Има в Практикер също Дулукс - спря ме цената от 30лв. Нямаха и тестери и дори казаха,че спират да продават - каквото е останало разчистват. Е, за него пак щеше да се налага да махам лака. Поне пише ,че може директно върху лъскави бои да се нанася, ама за лак не казват.

А друго решение е да ползвам мебелно фолио. Но се чудя дали е удачно за маса да се ползва. Върху фолиото може би пак малко лак за запазване ?
Ще хване по-здраво и нямаше да се налага лакиране отгоре :) Още повече,че предполагам лака и той е бил на блажна основа.Сега имаш боя на водна основа върху лак на блажа....... може и да се получи де,но не е правилно :yawinkle:
miss_headshot - помощник
Пробвах да сложа боя и върху материала за краката - ЛПДЧ. Имам и блажна боя под ръка, но много ми е силна миризмата и бавно съхне. Та пробвах вчера с блажна от едната страна на малко парче и от другата днес с другата боя. Резултата е,че ЛПДЧ-то май неможе да се боядиса. :) Ама като не чета достатъчно така става.
А идеята с фолио дали е изпълнима ?

Тема "Боядисване на стара лакова маса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: