• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
BaiGrozdan - специалист
sezo79 написа:

Ако някой е реализирал нещо , нека сподели и ако може да качи снимки или скици.
Преди три години може би на същата камина и сложих каменна вата с алуминиево фолио около водната риза, а отгоре направих втори капак, като похлупак.Между него и капака на печката същата вата с фолио.Ефектът не е като котел, но го има.Ако говорим в градуси 2-3 надолу за стая 13 кв. м.
sezo79 - напреднал
Ако става дума за горната полщ на камината , то това с ватата ще намали излъчването в стаята , но няма да увеличи мощността на водната риза. Тоест топлото ще излезе през комина.
Но изолирането отстрани на ризата , ще намали малко топлотдаването на самата риза през въздуховодите (кухините). Не знам какъв ще е ефекта но ще има някъкъв.
dido.dimitrov - напреднал
filmatoplo написа:
Горното пространство което се чисти през малкото капаче -най добре се чисти с лист ножовка :wink: Там ако сложиш серпентина -после никога не може да изчистиш пепелта -ефекта ще бъде минимален .Аз си монтирах допълнителна риза вътре в печката на тавана , моята е с фурна , и се пада под фурната .Оставих и огнеопорните тухли между ризата и фурната -да задържа топлина .Само не си спомням печките без фурна -имат ли риза на таванчето , моята с фурна има оригинална риза с форма на П -само отстрани .

Здравей ,

Да те питам - ще можеш ли да снимаш допълнителната водна риза. която си сложил. И аз имам същата печка(с фурна) и водната ми риза е 10 кв и ми идва малко малка - на ръба съм с радиаторите, а ми се иска да добавя още ребра(с алуминиеви съм). Отдавна ми се иска да го направя и сега вече ми изтече гаранцията на ризата и е добър момент.
Ще съм много благодарен ако дадеш съвети как се прави и тънкости при монтажа - трябва ли да се реже и сваля съществуващата риза или на място се монтира допълнителната. И още нещо - с колко киловата се увеличи мощноста на камината?

Благодаря предварително.
sezo79 - напреднал
А страничното изолиране как става?
Тези декоративни ламарини , как се махат ?
BaiGrozdan - специалист
sezo79 написа:
А страничното изолиране как става?
Тези декоративни ламарини , как се махат ?
по спомен първо се маха задния капак /има три види на задния капак отгоре/ и след това страниците.
  • 1
  • 2

Тема "Съвети за преработки на камина Прити с3в17" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: