• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
друмчо - специалист
Mc Queen написа:
Карай направо с шкурка.
Отначало с 220 , после ако не си доволен от глаткоста карай с по ситна 400
И максимум обороти на дрелката 1800-2000
Райбер недей да използваш. ( само ще го похабиш )
Нали ме разбра за инструмента?
На какъв итервал от време ще се сменя шкурката, ако са доста дълбоки каналите?
rcmodeli - специалист
Има ШЛИФОВАНЕ няма ШЛАЙФАНЕ!!!!!!!!!!
complast - специалист
rcmodeli написа:
Има ШЛИФОВАНЕ няма ШЛАЙФАНЕ!!!!!!!!!!
А машините за шлифоване как се казват?

Доколкото схванах плочата не е закалена.Сложи плочата на машината и газ.След няколко дена дупките ще стана гладки като огледало.Друг е въпроса,че 65Г не е за тази работа.За тази работа за "У" стоманите или Х 12.
bogomilZ - специалист
няма нужда от предварително шлайфане на отворите
плочата се монтира на пресата и се прекарва първоначално с материал трици смесени с шмиргелов прах и олио
markov_75 - специалист
И аз имам същия проблем с такива отвори.Направих си машина за гранули,матрицата ми е с 4,5мм отвори,но са много надерани от пробиването и материала запича в отворите.Смесих в еднакви части мраморно брашно и ситни дървени стърготини и изгоряло двиг.масло до получаване на гъстота на сместа на захаросан мед.Освен че всичко се оплеска с това масло,ефект нямаше.Тук колега споменава че се слага олио,но каква ли е пропорцията му?Споменава се в темата за шкурка поставена на дрелката,но не ми е ясно как ще се захване за дрелката.На дрелката слагах кръгла пиличка за заточване на моторни вериги,но пак нямаше ефект.Дайте акъл с какво да шлайфам тия отвори,че сумати пари дадох за тая машина,а заради тия дупки не мога да пусна.
complast - специалист
Фаската трябва де по-голяма.Най-добре е да има някакъв Р.и претъркай с електроди омазани с масло.
markov_75 - специалист
complast написа:
Фаската трябва де по-голяма.Най-добре е да има някакъв Р.и претъркай с електроди омазани с масло.
Отвори са с фаска 7мм,дълбока 2мм и са ерови,а не конусни.Ще пробвам и електрод.
Mc Queen - специалист
markov_75 написа:
Споменава се в темата за шкурка поставена на дрелката,но не ми е ясно как ще се захване за дрелката.
Споменал си,че отворите са ти Ø4,5mm.
Това малко усложнява нещата.
Вземи един пирон, около Ø2,8-3,2mm ( не помня каква им беше дебелината).
Отрежи му главата.
Стегни го на менгеме изправен, и с ножовка направи прорез около 15-20mm по дължината на пирона.
В този прорез вкарваш края на предварително изрязана лентичка шкурка.
Навиваш толкова, колкото да достигнеш дебелина около Ø 4 -Ø4,5mm.
Внимавай с посоката на навиване на шкурката и посоката на въртене на бормашината.
Оборотите да са високи ( МАХ )
Дано съм помогнал.
Успех.

Прикачен файл

1.jpg

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

3.jpg
gogo7777 - майстор
Ръчен райбер или салия.
Само райбера ще оправи нещата, макар стомана Г65 да е доста чилята :-D . Райбара го върти САМО НА РЪКА и смазвай с терпентин. Слагай предпазни очила, щото ще режеш "твърдо с твърдо".

ПП.......опааа отговорил съм на по-стария въпрос.
markov_75 - специалист
Mc Queen написа:
markov_75 написа:
Споменава се в темата за шкурка поставена на дрелката,но не ми е ясно как ще се захване за дрелката.
Споменал си,че отворите са ти Ø4,5mm.
Това малко усложнява нещата.
Вземи един пирон, около Ø2,8-3,2mm ( не помня каква им беше дебелината).
Отрежи му главата.
Стегни го на менгеме изправен, и с ножовка направи прорез около 15-20mm по дължината на пирона.
В този прорез вкарваш края на предварително изрязана лентичка шкурка.
Навиваш толкова, колкото да достигнеш дебелина около Ø 4 -Ø4,5mm.
Внимавай с посоката на навиване на шкурката и посоката на въртене на бормашината.
Оборотите да са високи ( МАХ )
Дано съм помогнал.
Успех.
:prayer: :supz: Да си жив и здрав приятел,благодарение на теб отворите станаха огледало!Отворите ги престъргах до 4.8мм с бавно подаване и на бързи обороти,че преди ги разширявах от 4мм на 4.5мм с бавно подаване и сякаш се повече надраха.Почнах ги с пирона и шкурката и резултата е супер.Само дето пирона бързо сдаде багажа,но разцепих с флекса една кръгла пила 4мм и работата заспа.
  • 1
  • 2

Тема "Шлайфане на отвори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: