• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
DimIl - помощник
Това ми е скицата на кутията на голямото чекмедже.
Прикачен файл:
untitled.JPG
untitled.JPG (28.71 KиБ) Видяна 4264 пъти
Тони, обясни защо се правят обратно/смятал съм ги за обикновени ролкови водачи/.
За дъна съм предвидил 18 мм, защото искам да са по-здрави, ако може светни ме за тези метабокси.

SoWhat, мисля челата на най-горните чекмеджета да влизат под плота, затова съм сметнал височина - 642 мм
-Тони- - специалист
Изображение
това е метабокс. Има ги с височина 86 и 150мм. Проблема при теб е, че дълбочината на чекмеджетата е 380мм, а не знам за такъв размер метабокс те са 350 , 400 и така през 50мм.
Защо се правят чекмеджетата обратно... не съм се замислял, предполагам по БДС е така:)
шегувам се.... на първо четене се спестяват няколко канта. Предполагам и водачите по- добре лягат на цяла страница. Пък и ми се струва по- здраво. При блъскане на чекмеджето при твоя начин, може сглобката да се разбие. До като при обратното е много по-трудно.
SoWhat - специалист
Празно пространство – 62,4 + дъно 1,8 = 64,2
Сбор чела с 2 мм. кант – 3 х 21,3 = 63,9
Остават 3 мм. общо за луфт м/у челата? По 1 мм. м/у всяко. Така ли е?
Ако е така, ще е безкрайно трудно да ги напаснеш.
Но дори и да стане, най- долното чекмедже ще бъде на 12 мм. разстояние от челото на горното – 18мм. дъно на шкаф за скриване + 3-4мм. растояние от дъното + 180 мм. чекм. = 202 мм.. А челото с канта е 213 и 1 мм. луфт м/у чекм. = 12 мм. При което при изваждане ще опира в горното. Или ще трябва да ги вадиш и двете.
???
DimIl - помощник
Благодаря и на двамата!
SoWhat, ще си прегледам пак сметките.
п.п. Май най-горните чекмеджета няма да влизат под плота, защото ще е грозно заради вертикалните страници.
brano - напреднал
Нещо такова ли ще правиш

Прикачен файл

секция.jpg
секция.jpg (65.73 KиБ) Видяна 4175 пъти
shadowman - майстор
Едно чекмедже колкото е по-дълбоко толкова повече го пълниш и е даден момент не знаеш какви има най-долу. Сега има амортисьори за метабокс за около 5 лева на блум.
DimIl - помощник
Здрасти, brano!
Точно това е.

Здрасти, shadowman!
Да ти кажа съвсем любител съм, та нямам представа от тези амортисьори за метабокс. Би ли дал малко повече инфо!

Благодаря и на двамата!

п.п. Чудя се дали да не направя по 4 чекмеджета на секция?
DimIl - помощник
Здрасти, shadowman и благодаря за линка!
Но да попитам, ако използвам метабокс, да не смятам ли страници за кутиите на чекмеджетата?
shadowman - майстор
Само дъно и гръб.
  • 1
  • 2

Тема "Обзавеждане на спалня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: