• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
profesionalist_wood - майстор
Аз пък облепих с обикновено черно фолио тавана на количката ми и за 2 години се сцепи от слънцето :lol: :lol: :lol:
MrMurdjo - майстор
Следя темата с интерес, защото съм виждал точно такова нацепено фолио. А ми се ще например да облицовам бъмперите на предната и задната броня с нещо такова. Сега са боядисани с цвета на колата - сив металик и по-едър бръмбар да мине, остава следа, да не говорим за следите от майстори на маневрирането.

batkotony
Това истинско карбоново платно ли е или имитация?
Мисля си, че без вакуумно притискане няма как да стане добро облицоване. Имам източник на вакуум, но до сега само съм гледал в нета как го правят и то май повече за фурнир.
batkotony - специалист
Не е истински карбон,ПВЦ-фолио е със специални свойства да се разтяга до 300%.Лепи се на сухо с пистолет за горещ въздух.Стои доста добре,но трябва да се внимава да не се преопъне при разтягането по време на апликацията,защото изчезват шарките.Смея да твърдя,че истинския карбон се монтира по-лесно що се касае до опъването,но после има масраф с полирането и лакирането на смолата.Въпрос на лични предпочитания... :)
batkotony - специалист
profesionalist_wood написа:
Аз пък облепих с обикновено черно фолио тавана на количката ми и за 2 години се сцепи от слънцето :lol: :lol: :lol:
Не е трябвало да се използва обикновено фолио,неговата трайност е точно толкова-две години.За апликации върху автомобили се използва специално CAST-фолио.То издържа на тежки условия и е със срок на годност 5 и повече години.(и цената му е като за такова... :) )
  • 1
  • 2

Тема "Облепване с карбоново фолио" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: