• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
dyaneff - майстор
1234, бутон prg после 3501
batkoradko - специалист
Благодаря! На път си да пинеш виртуалната бира. Ще ти кажа в понеделник /живот и здраве/.
batkoradko - специалист
Колеги, не ми се пуска нова тема, а въпросчето ми е свързано със захранването на алармите и реших да питам тук:
Имам двигателче от седалка на кола, което работи за по 2,5 - 3,0 минути на ден. Захранил съм го с акумулатор 90Аh. Реших да да го дозареждам с една прецакана аларма, на която и работи захранването. Дава 14,4V без акумулатор. Питането ми е дали ще имам успех? :rolleyes:
Nimi - специалист
batkoradko написа:
Колеги, не ми се пуска нова тема, а въпросчето ми е свързано със захранването на алармите и реших да питам тук:
Имам двигателче от седалка на кола, което работи за по 2,5 - 3,0 минути на ден. Захранил съм го с акумулатор 90Аh. Реших да да го дозареждам с една прецакана аларма, на която и работи захранването. Дава 14,4V без акумулатор. Питането ми е дали ще имам успех? :rolleyes:
По-скоро не! В алармите се използват гелови акумулатори и са на подзарядка от 13.7В. За големия акумулатор няма да ти стигне напрежението.
kozl - майстор
14,4 V са достатъчни да зарежда. Вероятно има и съпротивление за ограничаване на тока. Трябва да разбереш колко е съпротивлението, за да си направиш баланс - зареждане /разреждане.
Примерно ел.двигателчето работи с 5А ток за 6 мин. в денонощие, това е =5*0,1=0,5 Аh.
Ако ограничението на зарядното е 100 mA, то възможния зарад е =24*0,1=2,4 Аh.
Или балансовото у-ние показва, че заряда има капацитет да покрие изразходваното.
Ограничението по напрежение, ще предпази акумулатора от презареждане.
Но няма гаранция, че акумулатора ще се поддържа зареден 100%. Последното от житейски опит. Още повече, че при зареждане на акумулатора потенциалната разлика м-у акумулатор и зарядно се изравнява и зарядния ток при у-ва с ограничение на зарядното напрежение - намалява.
lz1wvm - специалист
batkoradko написа:
Какъв е този модел на аларма,дето дава 14,4 волта.... :partyman:
batkoradko - специалист
С една дума, не е ясно дали няма да си прецакам акумулатора. Ако не го дозарежда - от време на време ще го дозареждам, но ако го презарежда - ще даде фира. На сух акумулатор как да го замеря ?
Ами вариант един път в седмицата да го дозареждам с електронно зарядно /китайче/.
GL78 - специалист
[-X Алармите се поддържат с 7812 ! При автомобила 14V e различно. Попитай някой за разликата м/у РР380 и 7812- и двата зареждат 12 волта акумулатори!
  • 1
  • 2

Тема "домашна аларма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: