Трябва и да се натисне бялото пластмасово зъбче.Натиска се когато искаш да извадиш проводника - при подмяна на контакт или ако си объркал нещо при монтажа.
Зъбчето разтваря пластините и освобождава кабела.

PCL82 написа:Както и да го свържеш ако прекъсне входящата нула пак ще се офази контакта независимо дали нулата първо е свързана към занулителните пласти или към клемата на захранване!Junak написа:Само аз ли мисля, че е по правилно нулата да се свърже към занулителните пластини и от там мост към клемата за захранване на щепсела?Правилно мислиш, но някои хора си карат по старо му и си го повтарят.
vvventsi написа:Както и да го свържеш ако прекъсне входящата нула пак ще се офази контакта независимо дали нулата първо е свързана към занулителните пласти или към клемата на захранване!Да така е, но рискът това прекъсване да се случи, заради разхлабена клема на работната нула е по-голям. Там има нагряване заради преходното съпротивление между пластините и щифтовете топлината се предава връзката бързо може да се разхлаби. А ако ползваш клемата на защитните пластини за разклоняване, няма да имаш това нагряване (само ако се разхлаби връзката).
hidrazin написа:За този модел потвърждавам. Монтирал съм огромно количество от тях в една кланица и цех за колбаси. Всеки ден се мият с маркуч или водоструйка и за няколко години съм сменил само един ключ.
Те са VIKO и нищо че са турски изглеждат и са направени добре.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: