Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
sek.1 - специалист
Има подобни турски горелки по 15 - 20 лева . Аз съм ти го написал по нагоре трябва ти оксижен дори и да стане нещо с горелка ще е голяма мъка .
zimel написа:
Ела в неделя към 14.00 да го запоим тоз нит , защото ми стана много интересно. :?
Ако беше в София казана дето трябва да го запоявам да дойда с удоволствие (и бира ще донеса),ама проблема е че е на село.Все пак сърдечно благодаря!
sek.1 написа:
Има подобни турски горелки по 15 - 20 лева . Аз съм ти го написал по нагоре трябва ти оксижен дори и да стане нещо с горелка ще е голяма мъка .
Продавача каза че тези са най-мощните от този тип,1150 градуса работна температура и над 2000 гр.температура на пламъка,но каза че площа на самия казан и това че е меден го притеснява и не може да е сигурен дали ще стане.В магазина има и други горелки които на външен вид са подобни,но са доста по-слаби от тази.Въпросните турски имаш ли на представа какви температури правят.
sek.1 - специалист
На моята много отдавна съм и изхвърлил кутията на нея пишеше . Има ги в почти всяка железария влизаш и гледаш какво пише .
agj - майстор
dragoveli написа:
Така,да докладвам до къде го докарах.Занитването стана много добре и щеше да отпадне изобщо нуждата от запояване ако не бях видял че има пукнатина от дупката на страни.Самото запояване изобщо не се състоя защото не успях да нагрея ламарината достатъчно(горелката с която пробвах е много слаба).Сега ходих в ROTHENBERGER и гледах това http://www.rothenberger.bg//?page_id=9&record_id=213 ,но продавача каза че не е сигурен дали и с това ще успея и не го купих.Та сега търся някой има ли и би ли ми дал само такава горелка за проба,а аз ще си купя бутилка MAPP газ.
Щом нямаш необходимото оборудване за този вид работа е по добре да търсиш услугите на човек който се е занимавал с подобни неща. Тази работа може да се свърши с газо-кислородно заваряване (оксижен) или според мен най добре с ВИГ .
Пак да помоля някой от София ако има горелка на която да може да се навие такава бутилка http://www.rothenberger.bg//?page_id=9&record_id=54 ще съм много благодарен да ми я даде само горелката,аз ще си купя флакон с газ (петък я вземам неделя я връщам)!
idunno - специалист
Пак да помоля някой от София ако има горелка на която да може да се навие такава бутилка http://www.rothenberger.bg//?page_id=9&record_id=54 ще съм много благодарен да ми я даде само горелката,аз ще си купя флакон с газ (петък я вземам неделя я връщам)!
1.Такава горелка не е евтина.Особенно за твърдо запояване аз ползвам Turbotorch ( около 100 лева).
2.Сребърният припой не е панацея за всеки проблем, ако запълваш пукнати повърхности обикновения или 5%-ия ще свършат повече работа от 40%- ия припой за такъв вид ремонти.
3.Като се работи с подобни горелки се търси определен вид пламък, иначе предната част на горелката почернява- това обикновено означава - кофти пламък.
4.Най - добре е, ако имаш приятел хладилен техник да го пойне и толкова.
agj - майстор
idunno ,на хладилните техници горелките не са от най мощните -те заваряват предимно тръбички за което не нужна мощна горелка !
Колега dragoveli ,ще ти излезе много по евтино да отидеш при някой майстор(писах вече в предния ми Posts: 155) отколкото да търсиш горелки,....да трошиш пари за купуване на газ и т.н.
sek.1 - специалист
Точно те заваряват с оксижен . Пропан бутан и кислород в малки бутилки . Горелката нагрява по продължително време а медта топлоотдава бързо което при хладилните и климатични системи не е желателно . Там трябва заварката да стане за максимално кратко време . Имам няколко приятели хладилни техници и на единя му подарих малка бутилка за кислород .
idunno - специалист
Вярно е това,което каза колегата sek.1.Колкото до тънките тръбички - последната тънка тръбичка, която запоявах в качеството си на "хладилен техник" беше ф 54 :-D

Тема "Въпрос за сребърен припои" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: