Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Virtuozo - специалист
fox твоя бойлер освен ключ и нагревател друго има ли? След като няма къде искаш да е вързан ключа? То при тебе друг вариант просто няма!

От там надоло просто не коментирам,хората ще се посмеят за твоя сметка и толкос :butthead:
fox_vt - майстор
Ти малоумен ли си или на такъв се правиш :!: Не виждаш ли къде отива главния кабел не виждаш ли че съм изолирал синия и кафявия кабел идващи от ключа и отиващи към терморегулатора.И не виждаш ли че съм писал че съм махнал а не че е нямало терморегулатора.Абе кво изобщо обяснявам изобщо то и първолак ще разбере :x
bdz43r - специалист
Това е ТВОЯТ бойлер! Нормалните електрически бойлери с термостат и термозащита не са такива, а тук се обсъждат именно те. Нормално ламата показва, че нагревателят е захранен, а захранващия кабел отива първо в защитата, след това в терморегулатора (ако са отделни) и чак тогава в ключа.

А на твоя бойлер можеш да ги омотаеш както си искаш.
hidrazin - майстор
Сетих се, че глим лампичката на ключа на бойлера не работи и се чудих може ли да е от нея ?
Само това ми е достатъчни да ти препоръчам използването на квалифициран техник.
С бойлерите шега не бива и ти въобще не си наясно с възможните последствия.
Вярно, форума е "направи си сам" но не и "взриви се сам". И не слушай колегите по-горе -
те ще се "ядат" поне седмица още. :shock:
:partyman:
dobcho_vn - специалист
Ами айде да ми е честито,терморегулатора си е отишъл по живо и здраво....Някакви идеи откъде в София мога да се снабдя с читаво ново ?
VLADO66 - майстор
В сервиза на Красно село имат и магазин http://eldominvest.com/bg/contacts.html -там отиваш със стария терморегулатор.
8180 - майстор
Във връзка с развихрилия се спор и понеже смятам дискусията за важна:
http://www.napravisam.bg/?id=newstatiashownow&idid=143

П.П. Статията е от първите във Сайта и е възможно нещата да имат развитие.
fox_vt - майстор
bdz43r написа:
Това е ТВОЯТ бойлер! Нормалните електрически бойлери с термостат и термозащита не са такива, а тук се обсъждат именно те. Нормално ламата показва, че нагревателят е захранен, а захранващия кабел отива първо в защитата, след това в терморегулатора (ако са отделни) и чак тогава в ключа.

А на твоя бойлер можеш да ги омотаеш както си искаш.
:lol: Това било моят бойлер баба ти фърчилото това е за всички бойлери на теси инсталацията на бойлера е фабрично направена и е оставена само една лустър клема за захранващия проводник.Това че аз съм си го вързал не значи че аз съм му правил инсталацията разберето го най накрая.Сега ще ме карах да отида в един голям магазин примерно техномаркет и да наснимам всички инсталации на бойлерите да видим кой е крив кой прав.Пак казвам по глупаво нещо от тва терморегулатора да е първи и после ключа не съм и чувал виж схемата която изрови 8180 потвърждава тая глупост хем съм изключил от ключа хем има напрежение =D> =D>
Trifun - специалист
fox_vt написа:
...Сега ще ме карах да отида в един голям магазин примерно техномаркет и да наснимам всички инсталации на бойлерите да видим кой е крив кой прав.
:-D Дааам, ако го беше направил това по-раничко, нямаше да се излагаш да пишеш неща от сорта на :
Малко уточнение фазата влиза първо във ключа няма бойлер или електроуред в който да има изключение на това правило чак тогава в терморелето и термозащитата и накрая нагревателя.
Просто щеше да разбереш, че светът не се върти около "Tesy" , около фланеца им с 6 болта, и че има далеч по-интелигентни решения от това, да окичиш бойлера с глим-лампички (при положение , че и само с един светещ ключ може да постигнеш същият ефект), а също и от това, защита и регулатор да са в общ корпус и да се нанизва на нагревателя, без да имаш възможност да провериш хлабава ли е връзката или не. :lol:
Темата беше конкретно за бойлер на Елдоминвест, затова и описах как са нещата при него.
(А и честно казано ... бях забравил, че съществуват такива `грешки на инженерната мисъл` като Теси и Фламина ) :-D

Между другото - ха познай къде влиза първо фазата на една готварска печка "Раховец" например - за фурната конкретно - първо в ключа, или първо в терморегулатора ?

И после - аз съм бил `забавен` ... :lol: :lol: :lol:
fox_vt - майстор
Виж сега колега както и на теси така и на елдом нагревателите са свързани със кабелни обувки което е вятър и мъгла лично мнение.Факт е че още преди да се разхлаби връзката към комбинираната термозащита и регулатор на теси тя изгаря но това е друга тема.Сега на поредния ти пост-ти знаеш ли защо на теси има светещ ключ и отделна лампа за вкл изкл нагревател?Щото е по добре поглеждаш и виждаш ключа свети значи бойлера е захранен(включен) лампичката не свети значи има топла вода и си готов за къпане.А какво става с супер орязания като екстри елдом дето една лампичка нямат-поглеждаш и ключа не свети и кво си мислиш дали е изключил нагревателя дали изобщо съм пуснал бойлера а как мислиш то такива бойлери за такива хора.За раховеца конкретно не ме забивай във фурната където има по два нагревателя че да не бяха и четири ти къде искаш да ти е терморегулатора #-o я ми кажи кат си отворен на същата печка къде отива фазата за котлона на ключа или на котлона а :finga:

Тема "Пускане на бойлер..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: