Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Mega - специалист
MamaMy, какво е решението? Не мога да прекарам 300 метра водопровод с полипропилен? Как да ги затворя да не смучат въздух? Ако махна меките връзки и сложа лента бишоп?
MamaMy - майстор
Не знам :? Пробвай с някакви други фитинги!
Аз моите изводи си ги вадих по други причини, но след смяна на цялата система
kabel96 - специалист
Не знан за какви глупости говорите но мислите ли за изобритателя на тия неща.Питате за въпрос за 0,000 а очаквате, джакпод вфорума всичко пише
nikolson - майстор
Не е от фитингите.Просто гравитачното налягане не е достатъчно.Вероятно и тръбата не се пълни,увлича със себе си въздух,при 300м тръбопровод се ускорява и затова ти пръска очите,но е аерирана(като аераторите на батериите).Затова и пръскачките не работят добре.
ESPACE - майстор
Рано ими късно въздуха от тръбите трябва да излезе ако си прав, ама явно не си и МамаМу е прав.
hidrazin - майстор
От фитингите е. Има стар и на пръв поглед смешен начин за оправяне но върши работа.
Подсушаваш добре и отгоре намотаваш плътно с текстилни ленти (парцали) и блажна боя.
За по-сигурно първо ги развий и издърпай оная бялата пластмаса дето се впива и държи тръбите
без да вадиш самата тръба.Вътре пълниш със силикон и сглобяваш. Отгоре както казах - парцали и боя.
:partyman:
v_tan - специалист
то че е от фитингите ясно, ама тва с тия силикони, уплътнители и парцали е смешно. Просто махаш българските (китайски) боклуци от евтин и много мек полиетилен и слагаш истински. А тва дето не са непропускливи при ниско налягане също не важи. Направил съм много смукатели на помпи тъкмо с полиетилен и никъде няма проблем. А може и в тръбата да е проблема. А принципно ако проблема е че когато се включват распръсквачите излиза първо въздух то това е нормално, тъй като системата е отворена. Ако те са с денивелация един спрямо друг и долния няма антидренажен клапан, то всеки път тръбата се празни и изкарва след това въздуха през разпръсквача.
lov - майстор
Спасявал съм подобно положение със силикон за гарнитури. Червения. Напълваш всички дупки около гайката и цангата така че като завираш тръбата да не остане празно място. Затягаш гайката една идея преди да е стегнала на пълно и след 10-15 минути дозатягаш. Всъщност това е както се прави при гарнитурите. Написано е даже на самата тубичка технологията му на използване.
Номера е че за това време силикона се е повтвърдил вече и при притягането не изтича да дооплътнява тотално. За разлика от другите силикони той не залепва и може да се навива гайката.
hotrider - специалист
колеги моля ви се това(най добрите бързи връзки за Pe тръба) го ползвам на смукатели и няма проблем до сега, освен ако е надрана тръбата и от там пропуска.
това дето ви го говорят за конструкцията им че била направена за налягане или пък да ги овивате с каквото ида било или силикон няма да свърши работа, влезне ли както трябва и тръбата да е ок на ръка да се стегнат държат много здраво поне асторето другите малко с ключа ги натягате.

колегата е прав когато казва
v_tan написа:
при напъхването да е подвела гумичката и тя да е застанала на криво.
това се случва често ако ги монтира някой който не му е това работата( да не се обиди някой) или не е напъхана докай някоя тръба и смуче въздух.
MamaMy - майстор
Хайде да спрем да си мерим... колената. Колегата с проблема не е уточнил нито марка на връзките, нито на тръбата. Аз споделих своя опит с явно ниско качествени такива, но водата от тротоарния кран до водомера ми е прекарана точно по такива. Това са около 50 метра и само две връзки. За този водопровод нищо лошо не мога да кажа. И него съм го изграждал аз, но компонентите не съм ги купувал аз. Просто след сдаване на обекта видях много останали елементи и поне 30 метра тръба и реших, че могат да ми свършат работа. Оказа се, че има много условности при употребата и след едномесечни проблеми бяха заменени с друга система която си работи и до днес. При монтажа съм използвал за смазка свинска мас. Елементите вътре си бяха сухи и наистина без смазване гумичките се набираха. И двата водопровода са изграждани по един и същ начин. Имам останала и тръба и връзки. Утре ще ги снимам и ще ги пусна тук за да съм точен и да се избегнат излишни спорове. :partyman:

Тема "Лепи ли се полиетиленовата тръба?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: