Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
Изображение

Ей този зъб от лявата страна на отвора трябва да може да поеме перваза :axe: Имаш да намалиш отвора с 6 см.? Слагаш два вертикални мастара от вън един и отвътре още един на всяка от страните. Отвесираш ги и ги закопчаваш с две скоби(стеги).После със силен вароциментов разтвор измазваш м/у мастарите. Може да понамокриш преди мазилката. Като стегне р-ра махаш мастарите и отвора ти е готов. :wink: :roll: Напълни от двете страни по 3 см.
jekasus - майстор
Прикачен файл:
vrata na banq.JPG
vrata na banq.JPG (39.15 KиБ) Видяна 6555 пъти
Ако не ти се маже или не можеш, лепваш по две ленти гипскартон с лепило за гипскартон, за да стесниш отвор, за да избегнеш такъв пълнеж.

Прикачен файл

DSC_0631.jpg
DSC_0631.jpg (99.92 KиБ) Видяна 6555 пъти

Прикачен файл

DSC_0630.jpg
ivanvasilev1970 - специалист
Chapara, Jekasus,
Благодаря ви за търпението, разбирането и разясненето :prayer:
Сега ми стана ясно. Та значи за за 70 см врата мога спокойно да намалия светлия отвор от 80 на 74 см???

Ще видя как ще го направя.
maistor-sm - специалист
Външният размер на касата ти е 70см.На теб ти трябяа отвор 74см.,за да влезне спокойно касата и да имаш по 2см.от двете страни за пяна. :)
jekasus - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Chapara, Jekasus,
Благодаря ви за търпението, разбирането и разясненето :prayer:
Твои въпроси са полезни, поне ние разбираме как се работи на другия край на България.
Един вторичен въпрос:
Да предположим, че ширинатат на една пералня е 60 см, За да влезе в тоалетната ни трябва светъл отвор след монтирана врата 62 см.
Колко трябва да е светлия отвор преди монтаж?
ZEDYCUS - майстор
A вратата взел ли си я, мериш и габарита, и си отпускаш по 2,3 см за пяна. :?
ZEDYCUS написа:
A вратата взел ли си я, мериш и габарита, и си отпускаш по 2,3 см за пяна. :?
там е работата, че не съм я взел. И искам да си оставя достъчен светъл отвор, та като я монтирам да ми остане светъл отвор 62.
ZEDYCUS - майстор
Ми как да ти кажат светлия отвор, като още не си харесал или поръчал вратата. :?
Вратата на банята ми е ал. дограма, при вътрешен отвор 57см, касата външния габарит ми е 67см. тоест по 5см каса.
ZEDYCUS написа:
Ми как да ти кажат светлия отвор, като още не си харесал или поръчал вратата. :?
Вратата на банята ми е ал. дограма, при вътрешен отвор 57см, касата външния габарит ми е 67см. тоест по 5см каса.
Ясно значи светлия отвор преди монтаж-10см=светлияв отвор след монтаж

Тема "Въпрос за врата за баня и светъл отвор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: