• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Тани - модератор
Цената на метър полиетиленова тръба е под лев . Да предположим че от къщата до водомера е 20 метра . Смяната на тръбата ще ви струва 20 лв. , дебита на водата в къщата ще се увеличи и качеството на водата също ще се повиши. Аз си смених тръбата в къщата която купих без да е имало някакви течове или проблеми , защото смятам , че това е правилното решение! Ако дадеш на някой 100лв за да ти открие проблема какво ще е решението му - пак същото. Така, че направо прежалете 30-40лв. за тръба и фитинги и хващайте кирката !

ПП Ако на входа на инсталацията в къщата има спирателен кран, спрете го и вижте как се държи водомера!
На този водомер в момента живее един човек.
Без да се полива, месечната консумация е 15лвм като имате предвид че вода почти не се пуска.
Става дума за крана, който е точно в шахтата до водомера. Спира се, за да не върти.
Водомерът е в двора, в началото на къщата.
Проблемът е, че не знаем къде е течът, а дворът е голям и кой знае какво разкопаване ще падне.
Дано само се намери точно откъде идва течът.
VLADO66 - майстор
Теча ако слиза някъде по дренажа на къщата ще го намерите на таратанци.Копане му е майката и смяна на тръбата.
Тани - модератор
За двумесечно плащане на водата - 30 лв ще си хванеш един общак и за един ден ти е изкопал старата тръба и е заровил новата! Чак се чудя защо хората все гледат да си усложнят живота! Пак питам - като намерите ТОЧНО къде ви е проблема как ще процедирате?
Тани написа:
За двумесечно плащане на водата - 30 лв ще си хванеш един общак и за един ден ти е изкопал старата тръба и е заровил новата! Чак се чудя защо хората все гледат да си усложнят живота! Пак питам - като намерите ТОЧНО къде ви е проблема как ще процедирате?
нали то4но затова пиша - за да ми се даде идея как да процедирам.
piron45 - майстор
Е колегите го казаха де. Спираш водата от крана до водомера ти и ако нямаш мъжка ръка около теб си намираш двама цигани да изкопаят канал по цялата дължина на тръбата до къщата.Все ще излезе къде е теча. После си намираш водопроводчик който да ти направи смяна на тръбата с полиетиленова или ППР и готово. В бъдеще ще си спокойна.
shotik - майстор
искам да ви попитам , тъй като не разбрах -вие ли извършвате подобни услуги и каква е цената, ако е така?[/quote]

Аз съм от София,по ремонта копах дупката,а мой колега положи друга тръба,за работа 15 лв с някои други неща.
unisex - специалист
piron45 написа:
Е колегите го казаха де. Спираш водата от крана до водомера ти и ако нямаш мъжка ръка около теб си намираш двама цигани да изкопаят канал по цялата дължина на тръбата до къщата.Все ще излезе къде е теча. После си намираш водопроводчик който да ти направи смяна на тръбата с полиетиленова или ППР и готово. В бъдеще ще си спокойна.
Добър съвет от колегата, само за бога не викай цигани в къщата си, защото ще си търсиш в последствие покъщината по битаците и пунктовете за вторични суровини. :axe:
  • 1
  • 2

Тема "СПУКАНА ТРЪБА В КЪЩА? ПОМОГНЕТЕ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: